ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Θα υπάρξει συμφωνία

«Από τη στιγμή που το συμφέρον και των δύο πλευρών είναι η συμφωνία, θα υπάρξει συμφωνία, διότι το κόστος τη μη συμφωνίας είναι πολύ μεγάλο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους δανειστές… Αν τους ήταν τόσο εύκολο να πουν “σας πετάμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι” θα το είχαν ήδη κάνει» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν έχει νόημα να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση επί εβδομάδες για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα έχει ορίζοντα δύο – τριών μηνών, να βγάλουμε το καλοκαίρι και «από τον Σεπτέμβριο φτου και από την αρχή».

Ακόμη εκτίμησε «ότι μία συμφωνία που θα φέρει και θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα στηριχθεί από τους 162 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στην ψηφοφορία για την έγκριση και την εφαρμογή της συμφωνίας, αυτή η δεδηλωμένη να επιβεβαιωθεί. Αποκλείω ότι να μπορεί να προχωρήσει το σενάριο “εγκρίνεται από 140 και κάποιους από την αντιπολίτευση και προχωράμε σαν να μην τρέχει τίποτα”. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε αυτή την ψηφοφορία, όπως καταλαβαίνετε ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες. Η δική μου γνώμη σε ένα τέτοιο σενάριο -παρότι προτρέχουμε αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχουμε ακόμα την συμφωνία και δεν την έχουμε αξιολογήσει-, είναι ο πρωθυπουργός να πει “προχωράμε σε νέες εκλογές, όπου κατεβαίνω με το πρόγραμμα που έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για την τετραετία συν την συμφωνία και ζητάω την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε τους επόμενους 44 μήνες με πιο συνεκτική πλειοψηφία, με πιο σαφή εικόνα” και τότε δεν θα πάρει 36%, θα πάρει 45% και όσοι κοντράρουν αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να υποστηρίξουν τη δική τους αντίπαλη θέση με διαφορετικό τρόπο».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact