ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση

«Όποιος ακούει τον πρωθυπουργό και τον κ. Παππά νομίζει ότι όλα πάνε καλά, μακάρι να ήταν έτσι» απάντησε ο Δένδιας

«Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, ασκώντας συγχρόνως κριτική στη σημερινή παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξωραϊσμό της κατάστασης.

Επιχειρηματολογώντας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο γιατί δεν απαιτούνται μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε εξάλλου, «εμείς δεν θέλουμε μέτρα μετά το 2018, δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018». Για να προσθέσει, «τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να γυρίσουν όταν υπάρξει πολιτική συμφωνία».

Επικριτικός και για τον αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «έχασε ‘χρυσή’ ευκαιρία να βάλει σήμερα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει», και αν αυτό δεν συνέβη, ευθύνονται οι θεσμοί και οι διαφωνίες τους που χρησιμοποιούνταν ως άλλοθι, υποστήριξε ο υπουργός. Στον αντίποδα, «η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε. Η οικονομία υπεραποδίδει».

Τούτου δοθέντος, «φεύγει από τη συζήτηση το δημοσιονομικό κενό, τουλάχιστον από πλευράς Κομισιόν», είπε και παρέθεσε σειρά οικονομικών δεικτών που βελτιώνονται σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ανεργίας.

Όσον αφορά τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά εξαιρέσεις, αλλά να λέει (σ.σ. το ΔΝΤ) την αλήθεια και όχι ψέματα για τις συντάξεις και τους φόρους.

Κατά τον υπουργό, είναι σε εξέλιξη μια βαθιά πολιτική διαφωνία για το μέλλον της Ευρώπης, για να προσθέσει, «η Γερμανία έχει αντι-ευρωπαϊκή στάση και η επιμονή της να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καταμαρτυρά έλλειμμα εμπιστοσύνης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (ESM,ΕΚΤ, Ευρωκοινοβούλιο)».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας αντέτεινε ότι «όποιος ακούει τον πρωθυπουργό και τον κ. Παππά νομίζει ότι όλα πάνε καλά, μακάρι να ήταν έτσι».

Δεν αμφισβήτησε το πλεόνασμα, αλλά το πώς προέκυψε. «Από την υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων», απάντησε ο ίδιος. Ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι συντηρήσιμη η ανάπτυξη που προβλέπεται. «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία», ανέφερε ακόμη αν και αναγνώρισε ότι γι’ αυτό υπεύθυνη δεν είναι μόνον η σημερινή κυβέρνηση.

Ένα άλλο πρόβλημα που μεγέθυνε η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με τον Ν. Δένδια, είναι τα «κόκκινα» δάνεια, τα χρέη: «Οι πάντες έχουν ‘φεσώσει’ τους πάντες, στην παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει άλλο τέτοιο χρέος, πλην εκείνου της Ιταλίας», σημείωσε επίσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact