ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων

«Η Ελλάδα έχει, ήδη, προβεί, μέσω της ΕΡΤ, σε συμφωνίες ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

Υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων τάχθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο συμβούλιο των υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για την Πρόταση Αναθεώρησης της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, ο κ. Παππάς τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων, επισημαίνοντας τα εξής: Πρώτον, ότι η Ελλάδα έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της επέκτασης των ποσοστώσεων και στους καταλόγους υπηρεσιών video on demand, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης.

Δεύτερον, η Ελλάδα είναι υπέρ της ενθάρρυνσης της δημιουργίας δυναμικών συμπράξεων μεταξύ ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει, ήδη, προβεί, μέσω της ΕΡΤ, σε συμφωνίες ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς παρόχους (όπως το γαλλικό TV5 κ.ά.).

Εξάλλου, σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τεθούν κανόνες στο έως τώρα αρρύθμιστο οπτικοακουστικό περιεχόμενο των διαδικτυακών υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων, ο κ. Παππάς επεσήμανε τη θετική στάση της Ελλάδας.

Ο Έλληνας υπουργός καλωσόρισε την εισαγωγή ενιαίων κανόνων προστασίας ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο των παρόχων τηλεοπτικών και κατά παραγγελία υπηρεσιών, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact