ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές


Yστερα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας

Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ παραιτήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και ύστερα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας, του εκδοτικού ομίλου Dogan.

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης την Πέμπτη, ο Ερντογάν άσκησε κριτική εναντίον του ομίλου Dogan κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψή του των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοισραηλινή.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά εκφράσει ανησυχία για την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας τις απολύσεις διευθυντών και δημοσιογράφων.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου συνδέουν την αποχώρηση του Ενις Μπερμπέρογλου χθες Παρασκευή από την Hurriyet με τέτοιου είδους πιέσεις, αλλά το ίδιο το έντυπο το διαψεύδει κάνοντας λόγο για “πολιτικά σενάρια” και υποστηρίζει ότι ο Μπερμπέρογλου αποχώρησε οικειοθελώς.

Ο ίδιος, πάντως, ο Μπερμπέρογλου δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα γίνει ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά η εμμονή του με την εξουσία έχει πολώσει τη χώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πολεμικές σχέσεις με τον όμιλο Dogan, διαψεύδει τις κατηγορίες για αυξανόμενους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έχει αντίθετα ενισχύσει αυτές τις ελευθερίες από τότε που ανέλαβε την εξουσία για πρώτη φορά πριν από 12 χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact