ΕΛΛΑΔΑ

Παραλήρημα από τουρίστες για την Αμάλ στο Μουσείο της Ακρόπολης -Κοντοστάθηκε στην Καρυάτιδα που λείπει [εικόνες]

Παραλήρημα στους τουρίστες προκάλεσε η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στο μουσείο της Ακρόπολης. Η ίδια έδειχνε ενθουσιασμένη από την ξενάγηση στο μουσείο από το διευθυντή Δημήτρη Παντερμαλή.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους έκανε συνεχώς ερωτήσεις για τα εκθέματα του μουσείου. Στάθηκε μπροστά από το άγαλμα της Χιώτισσας, μία από τις πιο χαριτωμένες κόρες της Ακρόπολης (510 π.Χ.) και μάλιστα άγγιξε και το χέρι του εκθέματος προκαλώντας το θαυμασμό των παρευρισκομένων.

Η Αμάλ Αλαμουντίν σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλυψε μία γκάμα συναισθημάτων και εκφραστικότητας. Ενδεικτικό είναι και το πονηρό χαμόγελο της όταν κοίταξε τα οπίσθια του «Παιδιού του Κριτίου».

Η σύζυγος του Τζορτ Κλούνεϊ ήταν ιδιαίτερα εκφραστική όταν την πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι Καρυάτιδες. Η Αμάλ Αλάμουντίν κοντοστάθηκε και κούνησε το κεφάλι της μπροστά στο σημείο που θα έπρεπε να είναι τοποθετημένο το άγαλμα που λείπει και βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Η ξενάγηση στο Μουσείο συνεχίζεται, θα ακολουθήσουν η συνέντευξη Τύπου και η βόλτα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Πολλοί όμως αναρωτιούνται πως θα ανέβει στην Ακρόπολη η Αμάλ Αλαμουντίν με τις 10ποντες γόβες που φοράει.

Η Χιώτισσα του Μουσείου της Ακροπόλεως

Χιώτισσα

Μικρή κόρη με ιωνικό χιτώνα, που ανασηκώνει χαριτωμένα με το αριστερό της χέρι, και κοντό λοξό ιμάτιο, στερεωμένο στον δεξιό ώμο.

Αξιοπρόσεκτες είναι οι λεπτομέρειες και η πολύχρωμη διακόσμηση των ενδυμάτων. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποδίδονται με τρυφερότητα. Η κόμμωση είναι περίτεχνη και στολίζεται με ”στεφάνη” (χαμηλό διάδημα) με ένθετα μεταλλικά κοσμήματα. Η κόρη αντανακλά τη χάρη και τη ζωντάνια της ιωνικής τέχνης. Παλαιότερα είχε συσχετισθεί με βάση που έφερε υπογραφή καλλιτέχνη από τη Χίο, γι’ αυτό ονομάσθηκε ”Χιώτισσα” (510 π.Χ.), όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact