ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για ανανέωση διπλωμάτων των οδηγών άνω των 74 ετών

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα, όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας μετά τις 30 Αυγούστου για ανανέωση της άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα, μέχρι να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ο βαθμός της ικανότητάς τους. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούµενων δικαιολογητικών.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα αναφέρει:

«Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, σας ενηµερώνουµε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συµπληρώσει την ηλικία των εβδοµήντα τεσσάρων (74) ετών και υποβάλλουν στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας µετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) µέχρι την 31η Δεκεµβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν µέχρι την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της δοκιµασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συµπεριφοράς. Η ηµεροµηνία αυτή δεν µπορεί να απέχει περισσότερο από τρείς µήνες από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούµενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση (επισυνάπτεται) από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών».

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία έτη, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών, θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης). Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact