ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Κουτζαμάνη για τις αθωώσεις της Μανωλάδας

Το ενδεχόμενο να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του κακουργιοδικείου Πάτρας που έκρινε αθώους για την βασική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τους κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, μελετά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ήδη, η εισαγγελέας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση ως προς το σκέλος που κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους, να την ενημερώσει προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι μόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει την επίμαχη απόφαση, αφού πρόκειται για ομόφωνη κρίση των δικαστών για την οποία η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αθώωσε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον επιχειρηματία.

Στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι -ο ένας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact