ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάρτι τίτλου με Καμαρά

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Αφρικανό μέσο να σημειώνει δύο γκολ και να δίνει ασίστ στον Μασούρα νίκησαν άνετα στο Φάληρο με 3-1 τους Θεσσαλονικείς. Μείωσε ο Ιντέγε, νικήθηκε σε πέναλτι από τον Κουέστα ο Φορτούνης.

Στο σημείο που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, κάθε ματς εξαρτάται από τη διάθεση των παικτών του.

Οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα και ο στόχος είναι να διατηρήσουν το αήττητο και να μην χαλάσουν τις πολύ καλές εντυπώσεις που έχουν αφήσει έως τώρα εντός κι εκτός συνόρων. Κόντρα στον Άρη, λοιπόν, ο οποίος επίσης είναι αδιάφορος βαθμολογικά, το ζητούμενο ήταν τα κέφια των παικτών του Ολυμπιακού. Την απάντηση τη δίνει το τελικό 3-1. Ένα ματς, που εξελίχθηκε σε πάρτι για τους «ερυθρόλευκους» με κεντρικό πρόσωπο τον Καμαρά και είχε κριθεί από το πρώτο 45λεπτο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φάνηκε ότι έχει φτιάξει μία απόλυτα σοβαρή ομάδα. Με τον Καμαρά μπροστά από τους Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, άφησε στην αρχή τον Άρη να κάνει παιχνίδι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε με το σύνηθες 4-2-3-1 με τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε, τον Μπρούνο Γκάμα αριστερά και τον Φετφατζίδη δεξιά κι επίσης υπήρχε και η επιστροφή του Ματίγια στα χαφ.

Καλύτερα ο Άρης

Ο Ολυμπιακός στο 1’ είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, αλλά ο Μασούρας δεν βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς, με τους Ρόουζ, Φετφατζίδη, Γκάμα να έχουν διάθεση είχαν τρεις σχετικά καλές στιγμές και ήταν αυτοί που άγγιξαν με καλές προϋποθέσεις το γκολ. Στο 8’ σέντρα του Κόρχουτ απομάκρυνε ο Μπα κι ο Μπρούνο Γκάμα με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Στο 16 την ίδια τύχη είχε σουτ του Ρόουζα και στο επόμενο λεπτά του Φετφατζίδη.

Σόου Καμαρά

Ο Ολυμπιακός έπαιζε χαλαρά, αλλά μετά το 20’ ανέβασε τη πίεσή του και οδήγησε σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων τον Άρη σε δύο λάθη, με αποτέλεσμα δύο γκολ του Μαντί Καμαρά! Στο 27’ ο μέσος από τη Γουινέα έκλεψε τη μπάλα από τον Δεληζήση, ο οποίος δεν ήξερε τι να κάνει εκτός μεγάλης περιοχής με αυτήν στα πόδια, συνδυάστηκε με τον Βαλμπουενά και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Κουέστα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Με τη σέντρα οι ερυθρόλευκοι έκαναν εκπληκτικό πρέσινγκ στους αντίπαλους αμυντικούς, ο Μασούρας έκλεψε τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε την κάθετη στον Καμαρά κι αυτός με δεξί πλασέ σημείωσε το 2-0 και δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 28’!

Ασίστ και Μασούρας

Ο Ολυμπιακός πλέον είχε ρίξει τον Άρη στο καναβάτσο. Στο 33’ σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε άουτ και στο 36’ αριστερό σουτ του Κόρχουτ μπλόκαρε ο Σα. Ο Καμαρά, όμως, είχε τρομερά κέφια και στο 38’ από δεξιά έβγαλε χαμηλή σέντρα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στο δεύτερο δοκάρι με αριστερό πλασέ ο Μασούρας πέτυχε το 3-0. Στο 45’ ο Κουέστα στέρησε το γκολ από τον Βαλμπουενά, αφού απέκρουσε το δεξί σουτ του Γάλλου, έπειτα από γύρισμα του Μπουχαλάκη.

Δοκάρι ο Άρης

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη μπήκε για να πετύχει νωρίς τέταρτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ελ Αραμπί στο 47’ κι ο Ελαμπντελαουί στο 50’ αστόχησαν. Ο Άρης, παράλληλα, είχε μία αλλαγή με τον Μαντσίνι δεξιά αντί του Φετφατζίδη. Στο 53 επίσης ο Μαρτίνς έριξε στα χαφ τον Καφού και σε ρόλο δεκαριού τον Φορτούνη, ενώ στην κορυφή πήγε ο Χασάν. Στο 57’ ο Άρης έχασε την καλύτερή του ευκαιρία έως εκείνη την ώρα στον αγώνα. Ο Λάρσον μπήκε στη μεγάλη περιοχή κι από αριστερά έπιασε μία βολίδα με το αριστερό, ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σα.

Μείωση με Ιντέγε και χαμένο πέναλτι Φορτούνη!

Αυτό που δεν κατάφερε ο Λάρσον στο 57’ το έκανε ο Ιντέγε στο 64’. Ο Μαντσίνι γύρισε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ κι ο Ιντέγε σε άδεια εστία σημείωσε το 3-1. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά από το 50’ είχε σβήσει τις μηχανές και λόγω και των αλλαγών περίμενε να τελειώσει το ματς. Αν του καθόταν και καμιά φάση δεν θα έλεγε όχι. Στο 81’ ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Ρόουζ, η απόφαση δεν άλλαξε με το VAR, aαλλά ο Κουέστα έπεσε στην αριστερή γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του διεθνούς μέσου του Ολυμπιακού. Στο 93’ ο Μαντσίνι έκλεψε από τον Σα γύρισε από αριστερά στον Ιντέγε, ο οποίος υπό τη πίεση του Σισέ, πλάσαρε σε κενή εστία πολλά μέτρα άουτ!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Μασούρας (77’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (53’ Χασάν).

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης (45’+2’ Σόουζα), Βέλεθ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (76’ Τόνσο), Λάρσον (76’ Αμπού Μπα), Ιντέγε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact