ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Άμεσα και θετικά αποτελέσματα» από τις παρεμβάσεις στο πολυνομοσχέδιο


Όπως αναφέρει, ο υπουργός Οικονομικών απεδέχθη σειρά προτάσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν στο πλαίσιο τοποθετήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου

Για «άμεσα και θετικά αποτελέσματα» από τις παρεμβάσεις του κατά την διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απεδέχθη σειρά προτάσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν στο πλαίσιο τοποθετήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνοντας στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση ενός μηνός για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να διορθωθούν αδικίες και λάθη.

Ταυτόχρονα, ο Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε να  χρησιμοποιηθούν  οι τιμές -σε όσες περιοχές υπάρχουν συγκριτικά μόνο στοιχεία και όχι αντικειμενικές αξίες-  των ΕΤΑΚ και των ΦΑΠ, ώστε να διορθωθούν τα λάθη στους οικισμούς και να αποκτήσουν πάλι τις κανονικές τιμές τους τα ακίνητα. Να διορθωθεί το λάθος που έχει γίνει με την υπερφορολόγηση και τις ακραίες εξωφρενικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η τοποθέτηση αυτή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οι σημερινές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για το θέμα του ποσοστού 15%  της αρνητικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων -και ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση του Γραμματέα της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα- υλοποιούν την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτή αφορούσε την πλήρη διασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων, τη δημιουργία μόνιμου συστήματος αξιολόγησης και την  αποσύνδεση της αξιολόγησης από το κλίμα ανασφάλειας και φοβίας που είχε δημιουργηθεί.

Για τον περιφερειακό Τύπο επισημαίνεται ότι μετά τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν οι ισχύουσες διατάξεις περί υποχρεωτικής δημοσίευσης των  προκηρύξεων των διαγωνισμών των δημοσίων συμβάσεων δια του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου. Έτσι ενισχύονται ιδιαίτερα  η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και η δυνατότητα επιβίωσης του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου.

Τέλος, όσον αφορά στους σχολικούς φύλακες έγινε αποδεκτή η πρόταση  της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ (σε υλοποίηση εξαγγελίας του Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς ως συντάξιμων μέχρι πέντε ετών, που έχουν υπηρετηθεί χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, από σχολικούς φύλακες στους ΟΤΑ. Έτσι, πολλοί σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο θα πάρουν ομαλά τη σύνταξή τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact