ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Άμεσα και θετικά αποτελέσματα» από τις παρεμβάσεις στο πολυνομοσχέδιο


Όπως αναφέρει, ο υπουργός Οικονομικών απεδέχθη σειρά προτάσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν στο πλαίσιο τοποθετήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου

Για «άμεσα και θετικά αποτελέσματα» από τις παρεμβάσεις του κατά την διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απεδέχθη σειρά προτάσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν στο πλαίσιο τοποθετήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνοντας στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση ενός μηνός για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να διορθωθούν αδικίες και λάθη.

Ταυτόχρονα, ο Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε να  χρησιμοποιηθούν  οι τιμές -σε όσες περιοχές υπάρχουν συγκριτικά μόνο στοιχεία και όχι αντικειμενικές αξίες-  των ΕΤΑΚ και των ΦΑΠ, ώστε να διορθωθούν τα λάθη στους οικισμούς και να αποκτήσουν πάλι τις κανονικές τιμές τους τα ακίνητα. Να διορθωθεί το λάθος που έχει γίνει με την υπερφορολόγηση και τις ακραίες εξωφρενικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η τοποθέτηση αυτή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οι σημερινές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για το θέμα του ποσοστού 15%  της αρνητικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων -και ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση του Γραμματέα της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα- υλοποιούν την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτή αφορούσε την πλήρη διασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων, τη δημιουργία μόνιμου συστήματος αξιολόγησης και την  αποσύνδεση της αξιολόγησης από το κλίμα ανασφάλειας και φοβίας που είχε δημιουργηθεί.

Για τον περιφερειακό Τύπο επισημαίνεται ότι μετά τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν οι ισχύουσες διατάξεις περί υποχρεωτικής δημοσίευσης των  προκηρύξεων των διαγωνισμών των δημοσίων συμβάσεων δια του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου. Έτσι ενισχύονται ιδιαίτερα  η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και η δυνατότητα επιβίωσης του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου.

Τέλος, όσον αφορά στους σχολικούς φύλακες έγινε αποδεκτή η πρόταση  της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ (σε υλοποίηση εξαγγελίας του Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς ως συντάξιμων μέχρι πέντε ετών, που έχουν υπηρετηθεί χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, από σχολικούς φύλακες στους ΟΤΑ. Έτσι, πολλοί σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο θα πάρουν ομαλά τη σύνταξή τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact