ΚΑΙΡΟΣ

Πέμπτη «καλοκαίρι» και από Παρασκευή χειμώνας

Δύο «πρόσωπα» θα παρουσιάσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Αύριο, Πέμπτη (14.12.23) η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ακόμη και κατά 10 βαθμούς, ενώ το τριήμερο από Παρασκευή έως Σάββατο «έρχονται» βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο.

Για επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το προσεχές Σαββατοκύριακο, ύστερα από τις θερμές μάζες, που αναμένεται να ανεβάσουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τη θερμοκρασία, ειδικά αύριο.

«Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες…Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία!», γράφει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Και προσθέτει: «Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα , Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία».

«Επίσης, βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος, η οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς βοριάδες που θα “ξυρίζουν”, το κρύο θα είναι τσουχτερό!», καταλήγει.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει σε ανάρτησή του «ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Εβου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact