ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάχρονος έπαθε αλλεργικό σοκ και έλιωσε το δέρμα του [εικόνες]

Ένα πεντάχρονο αγόρι από την Μεγάλη Βρετανία κινδύνεψε να χάσει την ζωή του μετά από αλλεργικό σοκ που έπαθε από φάρμακο επιληψίας.

Η μητέρα του, Κάλεϊ Ντρέιτον διηγήθηκε το περιστατικό λέγοντας πως η κατάσταση του παιδιού της ήταν τόσο άσχημη που «δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω γιατί έπεφταν κομμάτια από το δέρμα του». Το δέρμα του παιδιού είχε γεμίσει φουσκάλες ενώ όλο το σώμα του είχε κοκκινίσει.

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη μέρα που ο γιος της πήγε σχολείο. Τότε έπαθε μία επιληπτική κρίση και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί του απαγόρεψαν να πηγαίνει σχολείο και έτσι ο μικρός ήταν σπίτι. Μέσα σε λίγες μέρες το δέρμα του κοκκίνισε και άρχισε να πονάει. Η μητέρα του ανησύχησε και τον πήγε στο γιατρό ο οποίος τους είπε πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Τότε θέλησε να πάρει και μία δεύτερη γνώμη. Πήγε στο νοσοκομείο και ο μικρός έκανε εισαγωγή καθώς διαγνώσθηκε ότι είχε μία αλλεργική αντίδραση. Αντί η κατάσταση του να καλυτερεύει, ο 5χρονος μέρα με την μέρα χειροτέρευε, το στόμα και ο λαιμός του γέμισαν φουσκάλες ενώ έφευγε το δέρμα από το πρόσωπο του.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του δώσουν μορφίνη προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο. Ο μικρός δεν μπορούσε να φάει ούτε να κουνηθεί ενώ απαγορευόταν να τον αγγίζουν. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί είχε ένα σπάνιο σύνδρομο και προειδοποίησαν την μητέρα ότι κατά πάσα πιθανότητα το παιδί της θα έχει πεθάνει μέσα σε μία εβδομάδα.

«Ήμασταν καταρρακωμένοι. Ο Έλις μας ρωτούσε συνεχώς γιατί πονούσε τόσο πολύ. Η μορφίνη τον είχε επηρεάσει και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε» λέει η Κάλεϊ και συνεχίζει: «Δε μπορούσα να τον αγκαλιάσω επειδή το δέρμα του έμενε στα χέρια μου. Μου ράγιζε την καρδιά που τον έβλεπα να φοβάται τόσο πολύ αλλά έπρεπε να σταθώ δυνατή δίπλα του για να του δίνω κουράγιο. Φοβήθηκα ότι θα τον έχανα γα πάντα».

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι γιατροί είχαν βάλει ένα σωλήνα σίτισης στον Έλις, ενώ του έβαζαν συνεχώς σταγόνες στα μάτια και προσπαθούσαν να κρατούν τα χείλη του υγρά για να μην τυφλωθεί και να μην χάσει τα χείλη του που ξεραίνονταν. Για να μην προκληθούν μόνιμες βλάβες στο δέρμα του, οι γιατροί του άλλαζαν ρούχα κάθε δύο ώρες.

Τελικά ο εφιάλτης έλαβε τέλος μετά από συνολικά τρεις εβδομάδες. Οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν μετά από έναν μεγάλο και συνεχή αγώνα. «Μπορέσαμε επιτέλους να τον αγκαλιάσουμε και ήταν το καλύτερο συναίσθημα της ζωής μας. Φθάσαμε τόσο κοντά στον θάνατο και ποτέ μου δεν θέλω να φύγει από την οικογένεια μας» λέει η μητέρα του Έλις και συνεχίζει:

«Αναρρώνει ακόμα αλλά ξέρουμε πως τα χειρότερα έχουν περάσει». Ο πεντάχρονος κατάφερε να πάει για πρώτη φορά σχολείον και είναι ενθουσιασμένος: «είμαι τόσο όμορφο που βλέπω τον Έλις χαρούμενο και πάλι. Είμαι πολύ περήφανη γι αυτόν».

allergiko-sok1-570 allergiko-sok2-570

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact