ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε από τους τρομοκράτες σε Παρίσι-Βρυξέλλες είχαν αποσπάσει χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα

Τουλάχιστον πέντε τρομοκράτες που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, λάμβαναν παροχές κοινωνικής πρόνοιας από το Βελγικό κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται ενημέρωση από τις τοπικές αρχές.

Στελέχη της Βελγικής αστυνομίας που εξετάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις διαπίστωσαν ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις στο Παρίσι, είχε αποσπάσει € 19.000 σε επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, οι πληρωμές των οποίων σταμάτησαν μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την πραγματοποίηση των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα το Νοέμβριο.

Ωστόσο, ο Αμπντεσλάμ δεν δικαιούταν αυτή την χρηματική υποστήριξη από το κράτος, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν συνιδιοκτήτης ενός μπαρ, κάτι που τον απέκλειε από τις παροχές.

Συνολικά, οι αρχές υποστηρίζουν ότι πέντε τρομοκράτες που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες είχαν διεκδικήσει πάνω από € 50.000 σε ανάλογα επιδόματα.

Ο Tom Keatinge, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικού Εγκλήματος και Μελετών Ασφάλειας στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν τα εν λόγω ζητήματα, προσθέτοντας ότι «το σύστημα δείχνει να είναι ευάλωτο σε καταχρήσεις από αιτήσεις που ουσιαστικά χρηματοδοτούν τρομοκρατικές ενέργειες».

«Εάν κάποιος για παράδειγμα αιτείται επιδομάτων και κατοικεί σε συγκεκριμένες περιοχές των Βρυξελλών, ίσως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν πιο προσεκτικά το ποιος είναι αυτός που πληρώνουν, και τι μπορεί να κάνει με αυτά τα χρήματα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άλλωστε έχει ενθαρρύνει εδώ και καιρό τους οπαδούς του να εκμεταλλευτούν το ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικών παροχών και να χρηματοδοτήσουν με αυτά τα χρήματα τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact