ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ προανήγγειλε ο Λοβέρδος


Οι περικοπές στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια ανέρχονται στο 12%-18%, είπε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε πως στα ερευνητικά κέντρα είναι πολύ υψηλότερες

Περαιτέρω «κούρεμα» της χρηματοδότησης των ελληνικών πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή επιμένοντας στην πρόταση της απελευθέρωσης του αριθμού των μεταπτυχιακών τίτλων που μπορεί να δώσει το κάθε ίδρυμα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ανέφερε πως «και για το έτος 2014-2015 αναγκαστήκαμε να κάνουμε περικοπές στα ερευνητικά κέντρα, στην διά βίου μάθηση, στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια. Οι περικοπές στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια ανέρχονται στο 12%-18%. Στα ερευνητικά κέντρα είναι πολύ υψηλότερες» εξηγώντας πως η οικονομική κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για άλλους σχεδιασμούς.

Απέκλεισε δε κάθε σκέψη πρόσθετης χρηματοδότησης των ανώτατων ιδρυμάτων επισημαίνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης των ερευνητικών λογαριασμών από το δημόσιο λογιστικό ώστε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα να ορίζουν χωρίς υπουργική υπογραφή τα μεταπτυχιακά τους.
 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact