ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας


Aνασυγκροτείται το Συμβούλιο Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών

Με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση πέρασε η τροπολογία Κικίλια για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αστυνομίας στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές το απόγευμα από το Β θερινό τμήμα της Βουλής.

Όπως περιγράφεται στην έκθεση αιτιολόγησης της τροπολογίας ο συντονισμός και ο έλεγχος των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων εξασφαλίζεται με την προσθήκη δύο βασικών προς τούτο ανωτάτων οργάνων, ήτοι των γενικών επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο επανέρχονται οι γενικοί διευθυντές Βορείου και Νοτίου Ελλάδος και η διάρθρωση της ηγεσίας θα είναι στο εξής ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο γενικός επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, ο γενικός επιθεωρητής Κλάδου Ασφάλειας και ο γενικός επιθεωρητής Κλάδου Τάξης.

Επίσης καταργούνται οι μια σειρά από διευθύνσεις. Σημειώνεται “η κατάργηση των Διευθύνσεων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Υποστήριξης των Κλάδων, η κατάργηση των αστυνομικών διευθυντών Τάξης, των περιφερειακών διευθυντών Ασφάλειας και των περιφερειακών συντονιστών Αλλοδαπών και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα τάξης, ασφάλειας και αλλοδαπών, στους αντίστοιχους βοηθούς των οικείων Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών, καθώς και η ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας βάσει των μεταβολών που επέρχονται με τη θέσπιση των γενικών επιθεωρητών Αστυνομίας και των γενικών περιφερειακών αστυνομικών διευθυντών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανασυγκροτείται το Συμβούλιο Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών.

Στο εξής ο αρχηγός της αστυνομίας θα έχει την εποπτεία των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact