ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Αγρια κόντρα Γεωργιάδη – Τσίπρα

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο συγκέντρωσε επί της αρχής 165 «ναι» και 122 «όχι»

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, με 165 υπέρ και 122 κατά, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά της ΝΔ διαμηνύεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αναμετρηθεί με το μέγεθος των εμποδίων και των στρεβλώσεων στην επιχειρηματικότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι φέρνει τις ρυθμίσεις του 2ου μνημονίου χωρίς τη δικαιολογία του ΔΝΤ και βαφτίζει ως αναπτυξιακό νομοσχέδιο τα αιτήματα του ΣΕΒ.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς τον λόγο πήραν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε από τη συζήτηση.

Αγρια κόντρα Γεωργιάδη – Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αδωνι Γεωργιάδη στη διάρκεια της ομιλίας του, με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντάει επίσης με υψηλούς τόνους.

O Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχολιάζοντας την τροπολογία με την οποία επιτρέπεται σε επενδυτές να βγάζουν GoldenVisa μέσω POS, υπογράμμισε: «Για πείτε μου αλήθεια το σκάνδαλο με τα κινέζικα POS για τη απόδοση χρυσής Visa, που προκάλεσε τη παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, με τι αντίτιμο το διευθετείτε σήμερα ; Νομοθετώντας με αναδρομική ισχύ δυο χρόνων, ακριβώς για να το περιλαμβάνει ; Δε ντρέπεστε λίγο να φέρνετε τέτοια διάταξη στη Βουλή;».

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Joker της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη;».

Άμεση ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απαντώντας στην ερώτηση του Τσίπρα για την υπόθεση Novartis και τον Γιάννη Στουρνάρα, είπε:

«Τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

«Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι οι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν» συμπλήρωσε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact