ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περίπατο για Barcelona…

Τα γκάζια δεν ήταν στο… πάτωμα, όμως για τον Μέσι τέτοια παιχνίδια είναι απλά «σπαζοκεφαλιές», μέχρι να βρει τον τρόπο. Ως γνωστόν, πάντα τον βρίσκει και κατορθώνοντας να νικήσει τρις την -όχι ακριβώς ατσάλινη- άμυνα της PSV, οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε μεγάλη νίκη με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, το οποίο άπαντες στη Βαρκελώνη ονειρεύονται κι ελπίζουν να το δουν να καταλήγει στο Καμπ Νόου!

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα (7’) ανήκε στους Ολλανδούς, όταν ο Περέιρο βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ψηλά άουτ. Στο 11’ «κουνήθηκε» η Μπαρτσελόνα, με τρομερή συνεργασία του Κουτίνιο με τον Μέσι, ο Σουάρες πήρε τη μπάλα και σέντραρε για τον Βραζιλιάνο, όμως με ανάποδη κεφαλιά αυτός δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Το μοτίβο δεν άλλαξε στη συνέχεια, αφού η PSV προσπαθούσε να μην αφήσει χώρους στους «μπλαουγκράνα», όχι πάντα με επιτυχία και η Μπαρτσελόνα να βρει την «τρύπα» που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ.

Τελικά αυτή κλήθηκε να «ανακαλύψει» ο Μέσι και το έκανε περίτεχνα, όπως συνηθίζει. Στο 31’ με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα φαλτσαριστά στο «Γ» του Ζοέτ, ανοίγοντας το σκορ και σκοράροντας το πρώτο γκολ της σεζόν για το Champions League, για «παρθενική» μάλιστα φορά στην καριέρα του!

Με την κατοχή της μπάλας στο 72-28 η κατάσταση δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου κι αφού η ομάδα του Φαν Μπόμελ είχε ασθενήσει επιθετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ευκαιρίες άργησαν να ξεκινήσουν, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 58′ ο Κουτίνιο επιχείρησε τρομερό φαλτσαριστό σουτ, με τον Ζοετ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 67’ ο Σουάρες έδειχνε να «ξυπνά», σε ένα παιχνίδι που δεν του πήγε εξαιρετικά, προσπαθώντας να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ με σκαφτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά τραντάζοντας απλώς το οριζόντιο δοκάρι!

Ό,τι δεν έκανε ο Αργεντινός το πέτυχαν Ντεμπελέ και Μέσι και μάλιστα σε ένα δίλεπτο! Στο 75’ ο Γάλλος απέφυγε με τρομερή προσπάθεια τον Λοσάνο, είδε το τέρμα κι εκτέλεσε χαμηλά στη γωνία, κάνοντας το 2-0 και στο 77’ ο Ράκιτιτς είδε την κίνηση του Αργεντινού στην περιοχή, του την έδωσε κι εκείνος πλάσαρε στην κίνηση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι αλλαγές και φάνηκε πως το σκορ δεν θα άλλαζε, όμως οι «μπλαουγκράνα», που εμφανώς είχαν κατεβάσει ρυθμό, δεν έχουν… ωράριο! Έτσι στο 87’ ο Σουάρες »ντύθηκε» Μέσι και με ωραία πάσα στον κενό χώρο του έδωσε την ευκαιρία για το χατ-τρικ και το 4-0, που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπαρτσελόνα! Παράλληλα, ο Αργεντινός σούπερ-σταρ έφτασε τα 102 γκολ στον θεσμό, όσα μετράει και η… PSV!

«Στίγμα» για την ομάδα του Βαλβέρδε στο παιχνίδι ήταν η συμπεριφορά και η αποβολή του πολύ εκνευρισμένου Ουμτιτί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79’.

* Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε αήττητη για 20η σεζόν στο Champions League σε πρεμιέρα, μετά την ήττα από τη Νιούκασλ με 3-2 τη σεζόν 1997/98!

* Με αυτό το γκολ, ο Μέσι έχει σκοράρει σε 14 διαφορετικές σεζόν και γίνεται ο τρίτος που το καταφέρνει, πίσω από τον Γκιγκς (16) και τον Ραούλ (15).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact