ΕΛΛΑΔΑ

Περιπλέκεται η υπόθεση: «Η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή» λέει ο γιατρός

Η γιατρός υποστηρίζει ότι η μητέρα καθυστέρησε να ειδοποιήσει

Περιπλέκεται η υπόθεση γύρω από το θρίλερ της Πάτρας, την ώρα που αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, η οποία έφυγε τελευταία.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, με την προσοχή να «πέφτει» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η 3,5 ετών Μαλένα, μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η γιατρός η οποία έζησε τον θάνατο του μικρού κοριτσιού τον Απρίλιο του 2019, υποστηρίζει ότι η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε σχεδόν 5 λεπτά να ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το παιδί της.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γιατρού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση της μητέρας η οποία κάνει λόγο για αδράνεια και έλλειψη γνώσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλοι έδρασαν άμεσα: «Οι γιατροί ήταν σε δωμάτιο άλλου ασθενούς. Εκεί τους βρήκε η μητέρα της Μαλένας, που περιγράφει ότι τους έψαχνε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδρασαν άμεσα, παρότι όταν τους κάλεσε η μητέρα το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Ήταν μελανό, είχε μυδρίαση και δεν είχε σφυγμό» κατέθεσε η γιατρός.

Μάλιστα οι γιατροί που εκείνη τη μέρα προσπάθησαν να σώσουν το παιδί, κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι η μητέρα δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να επαναφέρει το παιδί της, ή να το κουνήσει με κάποιο τρόπο: «Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η ίδια προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί της. Ήταν σε τέτοια θέση, σαν να μην το άγγιξε καθόλου. Αυτό μου είπαν οι συνάδελφοι. Ούτε βέβαια και η ίδια ποτέ ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε μόνη της να το επαναφέρει» δήλωσε η γιατρός.

Τι αναφέρει η μητέρα

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα περιέγραψε ότι είδε το παιδί να πεθαίνει μπροστά της και έτρεξε να βρει τους γιατρούς: «Της μίλησα, της φώναξα «Μαλένα, Μαλένα» της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα «τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν «ησύχασε δεν είναι τίποτα» τους λέω «τρέξτε» και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε η 33χρονη στην κατάθεσή της και συνέχισε: «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: «τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις; Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαϊα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν».

Το σχόλιο της γιατρού η οποία επέμεινε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη μικρή ήταν ότι: «Ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, μη αναμενόμενος και πρέπει να διερευνηθεί».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact