ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Υπόδειγμα ο ΕΦΚΑ

«Δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών»

«Υπόδειγμα» χαρακτήρισε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τη δημιουργία του απέδειξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο φορέα δίκαιης ασφάλισης, κάτι που άλλες χώρες χρειάστηκαν χρόνια για αν επιτύχουν.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ υπογράμμισε ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών συνδέονται πλέον με το πραγματικό τους εισόδημα, αίτημα το οποίο έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ερωτηθείς εάν μετά τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης προκύπτει πλεονάζον προσωπικό που κινδυνεύει με απόλυση, ο κ. Πετρόπουλος απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο και υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες. Επισήμανε, ακόμα, ότι για πρώτη φόρα από εδώ και στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι πλέον έχει αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που πρέπει όλη η κοινωνία να ταχθεί στο πλευρό της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, δεν έχει απέναντί της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών. «Χρειαζόμαστε τη συμπαράταξη στο εσωτερικό της χώρας, θέλουμε τη στήριξη των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για τους τρόπους ενημέρωση των ασφαλισμένων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε τους απορία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact