ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Πάσχα: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα διόδια

“Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση” απάντησε ο κ. Πέτσας για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια τις ημέρες του Πάσχα.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αυτή την δραστική λύση, η δεύτερη σκέψη είναι το πέρασμα από τα διόδια να μην έχει επιστροφή έως την κλιμακούμενη λήξη των μέτρων.

Η μοναδική ίσως δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς κάτω από προϋποθέσεις, στην περίπτωση δηλαδή που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές υγείας και την βοήθεια στο σπίτι.

Όσοι θα έχουν αυτή την αιτιολογία για την μετακίνησή τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ανάγκη διέλευσής τους από τα διόδια με προορισμό άλλο νομό από αυτόν της διαμονής τους.

Η δεύτερη αιτιολογία μετακίνησης σε άλλο νομό θα πιστοποιείται μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης, που δηλώνεται η μόνιμη κατοικία στον νόμο προορισμού του ταξιδιώτη.

Βέβαια αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές πηγές, είναι σχετικά μικρός, καθώς είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται σε άλλο νομό από αυτόν που διαμένουν μόνιμα και κυρίως αφορά εργαζόμενους σε διάφορα είδη επιχειρήσεων που είχε απαιτηθεί η μετακίνησή τους πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Τα αστυνομικά μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε παράπλευρες οδούς θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με σαρωτικούς ελέγχους, σε όλο το μήκος τους.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ακόμη και στο διπλάσιο, για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

Παράλληλα, ο χρονικός περιορισμός και ο αριθμός των μετακινήσεων, ακόμη και η απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είναι προ των πυλών, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη. Η αποστολή SMS στο 13033, δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον μοναδικό τρόπο δήλωσης μετακίνησης με απαγορευτικό “μετρητή-κόφτη” του χρόνου της κάθε βόλτας ή ακόμη και πλαφόν στον αριθμό των καθημερινών μετακινήσεων.

Τον τρίωρο χρονικό περιορισμό μετακίνησης πολιτών, τον περιορισμό του αριθμού των μετακινήσεων ακόμη και το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, επιβεβαίωσε εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του, για τα επόμενα, σταδιακά, και αυστηρότερα μέτρα, που μπορεί να επιφέρει η μερική απειθαρχία πολιτών.,

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact