ΚΟΣΜΟΣ

Πήγαν σε πάρτι ομοφυλόφιλου και καταδικάστηκαν σε δυο χρόνια φυλακή

Ο Ποινικός Κώδικας στη Μαυριτανία, προβλέπει έως και θανατική ποινή για τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές μεταξύ ενηλίκων

Η δικαιοσύνη στη Μαυριτανία καταδίκασε οκτώ άνδρες σε διετή φυλάκιση χωρίς αναστολή για «πράξεις αντίθετες στην ηθική», έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο που τους παρουσίαζε να συμμετέχουν σε μία γιορτή, η οποία αρχικά είχε παρουσιασθεί ως γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον συνήγορό τους, που διορίσθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch (HRW).

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν μία εβδομάδα μετά την ανάρτηση στα μέσα Ιανουαρίου του ιδιαίτερα δημοφιλούς στο διαδίκτυο –τόσο στην ίδια τη χώρα, όσο και στα γειτονικά κράτη—βίντεο, με την κατηγορία πως συμμετείχαν στη γιορτή, που τελέσθηκε σε εστιατόριο της Νουακσότ. Αρχικά το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως υπό την ένδειξη «γαμήλια τελετή ομοφυλοφίλων», μία πρακτική που είναι απαγορευμένη στην ισλαμική δημοκρατία της χώρας της βορειοδυτικής Αφρικής.

Ουσιαστικά όμως επρόκειτο για τον «εορτασμό των γενεθλίων ενός ομοφυλοφίλου, ο οποίος είχε προσκαλέσει ‘ομοίους’ του», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οκτώ άνδρες που συμμετείχαν στη γιορτή «τιμωρήθηκαν με διετή φυλάκιση χωρίς αναστολή» μετά τη δίκη τους, η οποία διεξήχθη στο Νουακσότ στις 30 Ιανουαρίου, για «πράξεις ενάντια στην ηθική», «διάπραξη απαγορευμένων από τον Αλλάχ πράξεων» και «δημοσίευση μίας εκφύλου τελετής».

Μία γυναίκα, η οποία παρίστατο στα ίδια γενέθλια καταδικάσθηκε σε ένα έτος με αναστολή, ενώ αθωώθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τόνισε ο συνήγορός τους Γκρέαμ Ριντ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε «για τη φυλάκιση ανθρώπων επειδή συμμετείχαν σε μία ειρηνική γιορτή» και ζήτησε την «άμεση αποφυλάκισή τους», ασκώντας μάλιστα έφεση.

Ο Ποινικός Κώδικας στη Μαυριτανία, που εδράζεται στους κανόνες της ισλαμικής σαρίας, απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές μεταξύ ενηλίκων, που τις χαρακτηρίζει «παρά φύσιν» και προβλέπει έως και θανατική ποινή, εάν πρόκειται για συνεύρευση δύο ανδρών. Όπως όμως ανακοίνωσε η HRW «κανείς δεν έχει καταδικασθεί τα τελευταία χρόνια για ομοφυλοφιλία, τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζει η οργάνωση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact