ΚΟΣΜΟΣ

Πήγε για δουλειά στην Google, δεν τον πήραν και έφυγε με μια πολύ καλή ιδέα

Πώς μετατρέπεις μια αποτυχημένη συνέντευξη σε μια καλή ιστορία και μια ακόμα καλύτερη επιχειρηματική πρόταση

Πριν από 18 μήνες, ο Andrew Burton, ένας σχεδιαστής τεχνολογικών προϊόντων από το Λονδίνο, εξασφάλισε μια συνέντευξη στην Google.

Ήθελε πολύ τη δουλειά, τη δουλειά των ονείρων του, όπως λέει, και πέρασε μάλιστα από διάφορα στάδια επιλογής.

Την προκαταρκτική συνέντευξη, την εξέταση των τεχνικών του ικανοτήτων, ακόμα και μια ολόκληρη μέρα όπου πέρασε από 4 διαδοχικές συνεντεύξεις.

Τον έβαλαν μετά να σχεδιάσει το τελικό προϊόν, ένα πρωτότυπο για μια εφαρμογή γυμναστικής, περνώντας 6 ώρες φτιάχνοντας το app.

Αφού το έφτιαξε, πέρασε άλλες 30 ώρες «προσπαθώντας να κάνω την Google να με αγαπήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά. Και μετά του είπαν πως επέλεξαν κάποιον άλλο τελικά. Καλώντας τον να ξανακάνει αίτηση σε κάναν χρόνο.

Ο ίδιος ένιωθε ντροπή που δεν τον πήραν και δεν είπε σε κανέναν για την εμπειρία του. Ξαφνικά συνειδητοποίησε όμως πως η εφαρμογή που είχε φτιάξει για την Google ήταν μια πρώτης τάξεως ιδέα. Αφού πρόσθεσε νέες λειτουργίες, την ονόμασε Tona.

Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής με έμφαση στον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς σου επιτρέπει να παρακολουθείς τη γυμναστική σου και να τη μοιράζεσαι με τους φίλους σου, σαν κοινωνικό δίκτυο, ενδυναμώνοντας έτσι τις σχέσεις εταιριών και πελατών.

Το app άρεσε σε όλους. Κάπου 5.000 συνδρομητές, 5 γυμναστήρια και αρκετές εταιρίες εντάχθηκαν στην εφαρμογή πριν ακόμα λανσαριστεί.

Μετά έγραψε την ιστορία του σε ένα blog, με χαρακτηριστικό τίτλο «μετέτρεψα τη συνέντευξή μου στην Google σε ένα startup», την οποία έπιασαν αρκετά ειδησεογραφικά δίκτυα και τον έκαναν γνωστό.

Άλλες 1.000 συνδρομές ήρθαν αμέσως και πλέον η Tona είναι ήδη επιτυχημένη εφαρμογή εκεί έξω, με μια σειρά από επενδυτές να σπεύδουν να τη χρηματοδοτήσουν περαιτέρω…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact