ΖΩΔΙΑ

Αυτά είναι τα πιο… ανώριμα ζώδια

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τους πιο ώριμους του ζωδιακού, ο Παρθένος, θα σε κερδίσει αμέσως με την ωριμότητα της σκέψης του, την προσοχή στις κινήσεις του, την ευγένεια μέσα από την οποία θα συμπεριφερθεί. Νοητικά ώριμος μεν, συναισθηματικά ανώριμος δε. Και το τελευταίο έγκειται κυρίως στη δυσκολία που έχει στο να εκφράζει τα συναισθήματά του, μέσα από το φόβο να μην εκτεθεί. Είναι αυτό το παιδί, που από πολύ μικρό το έκαναν να προσπαθεί να υπακούει σε κανόνες, το παιδί που πιθανόν να μην έπαιξε τόσο όσο είχε ανάγκη. Όπως, επίσης, η δυσκολία του στο να κατασταλάζει σε μία απόφαση πηγάζει από το γεγονός ότι δεν του έδωσαν τις πρωτοβουλίες που χρειάστηκε στην παιδική ηλικία, έτσι ώστε να μπορεί σαν ενήλικας να παίζει ηγετικό ρόλο στη ζωή του και κατά συνέπεια να αφήνει τους άλλους να έχουν το πηδάλιο. Μην επιτρέψετε όμως να παρασυρθείτε από τη μετριοπάθεια και τη συγκατάβαση ενός Παρθένου. Μέσα του κρύβει ένα απειθάρχητο παιδί, που ναι, μεν, προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, αλλά δύσκολα τα καταφέρνει και, το πιο σημαντικό, μπορεί να γίνει πολύ αντιδραστικό, στην περίπτωση που αισθάνεται πως πέφτει θύμα χειραγώγησης.

ΖΥΓΟΣ

Υπεύθυνος και, το πιο σημαντικό, κοινωνικά ώριμος. Από το πώς στέκεται κοινωνικά θα εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος και η συναισθηματική του ισορροπία. Και πίσω απ’ αυτό, κρύβεται ο φόβος της μη αποδοχής. Αυτό το παιδί έχει φωλιάσει μέσα του, το παιδί που νομίζει πως το δικαίωμα της αγάπης πρέπει να περνάει μέσα από την αποδοχή. Γι’ αυτό και προσπαθεί συνεχώς να συντονίζεται με τους άλλους, να ξεχνάει ποιος είναι και τι θέλει, κάτι που είναι ό, τι πιο αντιαφροδισιακό για τον έρωτα. Αναλαμβάνει την ευθύνη της σχέσης, μέσα από το να περνάει συνεχώς το μήνυμα στο σύντροφο: «Εγώ είμαι εδώ μόνο για σένα». Όμως θα χρειαστεί να περάσει από πολύ σημαντικές εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να κατακτήσει τη συναισθηματική αυτονομία. Στην περίπτωση που το πετύχει, τότε μπορούμε να μιλάμε για τον τέλειο σύντροφο, εκείνον που θα μπορεί –μέσα από τον μοναδικό τρόπο που ξέρει ένας Ζυγός– να πάρει, αλλά και να δώσει το καλύτερο στη σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ώριμος στην κατηγορία του νερού, και ίσως του ζωδιακού ολόκληρου, όσον αφορά τη συναισθηματική του έκφραση. Από την πολύ μικρή ακόμα ηλικία, αναζητά τον έρωτα, έτσι ώστε να μπορεί, όντας ενήλικας πια, να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα άτομα εκείνα που θα καθορίσουν συναισθηματικά τη ζωή του. Από τα ελάχιστα εκείνα του ζωδιακού που διαθέτουν συναισθηματική ευφυΐα, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από καμία διαδικασία αυτοανάλυσης. Το μόνο όμως που θα μπορούσε να του ανατρέψει τις ισορροπίες του ώριμου χαρακτήρα του είναι να έρθει αντιμέτωπος με το φόβο της απώλειας του ερωτικού του συντρόφου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τον κάνει να εκτροχιαστεί από τις ράγες του και να αρχίσει να διεκδικεί, με τρόπους παραβατικούς, και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και δόλιους, προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια. Θα μπορούσε, όμως, αυτό να το στρέψει και κατά του εαυτού του, καταδικάζοντάς τον σε μία πραγματικότητα επίπονη και ψυχοφθόρα, μέσα από παραίτηση και ενίοτε σε καταχρήσεις. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να περάσει στην αναζήτηση νέων ερωτικών ιδανικών.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο αιώνιος έφηβος. Είναι αυτή η περίπτωση των ανδρών που ενώ έχουν περάσει από μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους και που κατάφεραν να πετύχουν πολύ σημαντικά πράγματα, δε θέλουν να ξεφύγουν από την ηλικία εκείνη που τους κάνει να αισθάνονται ότι θα παραμείνουν για πάντα νέοι και το πιο σημαντικό ερωτεύσιμοι, ακόμα και αν αυτά εκφράζονται μέσα από επιπόλαιη –ενίοτε– συμπεριφορά. Γι’ αυτό και αναζητά τη συνεχή επιβεβαίωση, μέσα από αλλεπάλληλες σχέσεις, για τις οποίες και δεν αναλαμβάνουν, τις περισσότερες φορές, καμία ευθύνη. Ακόμα και όντας μέσα στο γάμο, θα δημιουργεί θέματα μέσα από τον ανώριμο τρόπο λειτουργίας του. Θα επιδείξει όμως την ωριμότητα που χρειάζεται, όσον αφορά τη θέση του απέναντι στη σύζυγο, την οποία και δε θα διακυβεύσει, ακόμα και αν αφεθεί στο να παρασυρθεί από ένα μεγάλο έρωτα. Μέσα από αυτό, όμως, το ανώριμο κομμάτι του χαρακτήρα του, βλέπει με καθαρή πρόθεση τη ζωή και τους ανθρώπους και, το πιο σημαντικό, δεν παραβιάζει τα όρια της ελευθερίας των ανθρώπων γύρω του.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact