ΚΟΣΜΟΣ

Πιστός στον Πούτιν ολιγάρχης υποστηρίζει ότι η Ρωσία διεξάγει «ιερό πόλεμο» κατά των σατανιστών

«Ιερό πόλεμο» ενάντια σε «σατανιστές» και «παγανιστές» χαρακτηρίζει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία ο Ρώσος μεγιστάνας Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, που είχε στήσει δίκτυο ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρώπη, με παρακλάδι και στην Ελλάδα.

Ο μεγιστάνας διατύπωσε τις απόψεις του σε εκπομπή του Channel One, λέγοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν διεξάγει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αλλά «ιερό πόλεμο» κατά σατανιστών και παγανιστών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο ο Μαλοφέγιεφ παραμένει πιστός, είχε δικαιολογήσει την εισβολή -ή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως την είχε χαρακτηρίσει – κάνοντας λόγο για γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου, με στόχο την «αποναζιστοποίηση» και «αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Βλέπουν πίσω από τα λόγια του τη νέα ρωσική προπαγάνδα

Η τοποθέτηση του Μαλοφέγιεφ φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένη. Το τελευταίο διάστημα υποστηρικτές του στενού κύκλου του Πούτιν βγαίνουν στα κρατικά ρωσικά κανάλια, εκφράζοντας την καταδίκη τους σε «σατανιστές και ειδωλολάτρες», κάτι που ερμηνεύεται ότι είναι το νέο -έστω και μη κυρίαρχο ακόμη αφήγημα – της ρωσικής προπαγάνδας.

Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του Φράνσις Σκαρ, που καλύπτει τη Ρωσία για το BBC και μετέφρασε τα όσα είπε στο twitter. Ο Μαξ Σέντον, των Financial Times σχολίασε λέγοντας ότι «το Κρεμλίνο θέλει να προωθήσει τους κάποτε περιθωριακούς ιμπεριαλιστές ιδεολόγους σαν τον Μαλοφέγιεφ, βγάζοντάς τους σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης της κρατικής τηλεόρασης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact