ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έβγαλε πάθος και στο φινάλε έφυγε νικητής (2-3) από τα Χανιά! Πρώτη νίκη των «πράσινων» με γηπεδούχο τον Πλατανιά και σκόρερς τους Καρέλη, Ντίνα και Ζέκα!   

4-2-3-1 με έναν Έλληνα!

Ο Πλατανιάς θέλησε να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στον Παναθηναϊκού, μιας και σε τρεις αναμετρήσεις είχε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ο Γιάννης Χριστόπουλος επέλεξε το 4-2-3-1, σε μια ενδεκάδα με μόλις έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή και δέκα ξένους! Ο Ολίμπα ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας ο Ιτούα με τον Μπανανά, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί και αριστερό ο Νέπλιακ. Μαχαμάτ και Αγκιλέρα τα αμυντικά χαφ, στο αριστερό «φτερό» ο Τζιλβάν, στο δεξί ο Τσουράκης, σε ελεύθερο ρόλο ο Μενδρινός και στην κορυφή ο Τόρες.

«Καθαρό» 4-4-2

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Ντιναμό. Για πρώτη φορά επί των ημερών του και μάλιστα από την αρχή του ματς, ο «Ολλανδός» πήγε σε ένα… καθαρό 4-4-2!

Με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Τριανταφυλλόπουλο, αριστερό τον Νάνο και τον Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή ως στόπερ. Δώνης και Πράνιτς οι κεντρικοί μέσοι, αριστερό χαφ ο Ντίνας και δεξί ο Ζέκα. Καρέλης και Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης.

Δώρον… άδωρον!

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έψαχνε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Για πρώτη φορά ήθελε να πάρει κεφάλι στο σκορ και τα κατάφερε! Από πολύ νωρίς, μάλιστα. Χάρη σε μία φάση που… θύμισε πολύ την περυσινή ομάδα στα καλύτερα της. Πίεση ψηλά, κλέψιμο της μπάλας και ιδανικό τελείωμα. Όλα αυτά έγιναν στο 10′. Ο Δώνης έκλεψε, ο ίδιος «σέρβιρε» από δεξιά και ο Καρέλης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι αλλά και πάλι… πληγώθηκε από την άμυνά του! Τέσσερα λεπτά αργότερα. Έλλειψη συγκέντρωσης, λάθος αντίδραση από τον πορτιέρο. Ο Νάνο είχε λάθος τοποθέτηση στην σέντρα από τα δεξιά, ο Κουλιμπαλί βρέθηκε από πλάγια μόνος του, πλάσαρε στην κλειστή γωνία, με τον Κοτσόλη να δέχεται ένα «φτηνό» γκολ.

Οι Κρητικοί… απάντησαν άμεσα και στην συνέχεια πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Εξαιρετικό στήσιμο στο μισό γήπεδο, ιδανικές αλληλοκαλύψεις, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και λύσεις για να απειλήσει. Με τον Πέτριτς εκτός αγώνα, τον Νάνο να μην «περνάει» σωστές σέντρες και τον Πράνιτς πραγματικά σε άλλο γήπεδο, ο Δώνης και ο φιλότιμος Καρέλης δεν έφταναν.

Special Ζέκα!

Σαν να μην έφτανε η… γρήγορη απάντηση του Πλατανιά, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με το «καλησπέρα» της επανάληψης πίσω στο σκορ! Οι Κρητικοί έπειτα από μία αντεπίθεση για σεμινάριο έκρυψαν την μπάλα και ο Τόρες ως τελικός αποδέκτης δεν λάθεψε από κοντά! Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα αλλά την… πάτησαν! Έμειναν στους πανηγυρισμούς και στο 52′ η εξαιρετική κομπίνα του Νάνο με την Ντίνα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός με ένα «άγγιγμα» στην μπάλα νίκησε τον Ολίμπα.

Στην συνέχεια ο Αναστασίου έκανε την αλλαγή του αγώνα. Έριξε στο παιχνίδι τον Μέντες, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι, ειδικά στα… δύσκολα φεγγάρια που περνάει η ομάδα του. Ο Ολλανδός «ομόρφυνε» την ανάπτυξη της ομάδας του, έδωσε ηρεμία και πιο ορθολογική τρόπο ανάπτυξης στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός πίεσε και στο 68′ κατάφερε να κάνει το 3-2! Με ένα… συλλεκτικό γκολ του Κάρλος Ζέκα(έχει να σκοράρει από πρόπερσι) έπειτα από προσπάθειες των Καρέλη και Πέτριτς. Ο αρχηγός έδωσε την λύση, αφιέρωσε το γκολ στην εγκυμονούσα γυναίκα του και στα εναπομείναντα λεπτά οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact