ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια ηχηρά ονόματα “έφαγαν πόρτα” στη Βουλή

Αρκετά είναι τα ηχηρά ονόματα, ειδικά από το «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη παρουσία τους στη «νέα» Βουλή η οποία θα προκύψει έπειτα από τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Αλλάζουν οι συσχετισμοί στη Βουλή έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και την πανηγυρική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέστη συντριπτική ήττα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη μεγάλη απόσταση των 20 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία άνοιξε τον δρόμο για αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έπειτα κι από τον β’ γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

Από τη νέα σύνθεση της Βουλής, με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, αρκετά είναι τα «ηχηρά» ονόματα και τα ιστορικά στελέχη τα οποία δεν έλαβαν τους απααραίτητους σταυρούς ώστε να συμπεριληφούν στους 300 βουλευτές.

Με καταμετρημένο το 99,7% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,79% εκλέγοντας 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07% και εκλέγει 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ 7,23% και 26 βουλευτές και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 βουλευτές.

Ξεκινώντας από την Α’ Αθηνών εκτός Βουλής, μένουν ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Στον Β1 βόρειο τομέα Αθηνών εκτός φαίνεται πως μένουν οι Σκουρλέτης, Αθανασίου, Μπαλάφας, Αυλωνίτου και Καββαδία, Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένει ο Ανδρέας Λοβερδος.

Στον Β2 Δυτικό Τομέα έχασαν τη μάχη του σταυρού οι Βίτσας και Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Καρχιμάκης απο το ΠΑΣΟΚ.

Στον Β3 Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός μένουν εκτός από τη ΝΔ και ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Α’ Πειραιά η Νόνη Δούνια έμεινε εκτός από πλευράς ΝΔ ενώ στη Β’ Πειραιώς ο Τραγάκης από τη ΝΔ και ο Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ανατολική Αττική ο Ευάγγελος Αντώναρος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αιτωλοακαρνανία εκτός μένει μέχρι τώρα ο Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ) και οι Γιώργος Βαρεμένος και Νίκος Μωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ζάκυνθο ο Σταύρος Κοντονής από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ηλεία ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Μαγνησία η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Ρέθυμνο ο Βασίλης Σκουντής από το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Φθιώτιδα εκτός μένει ο Γιάννης Οικονόμου από τη ΝΔ.

Στα Χανιά μένει εκτός ο Γιάννης Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός ο Κώστας Ζουράρις αλλά και ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ.

«Κλείδωσε» η δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact