ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown

Τη στιγμή που η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με τα μέτρα να κλιμακώνονται, η θνητότητα στη χώρα μας ακολουθεί ανησυχητική πορεία.

Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν επιπλέον 13 θάνατοι – αριθμός ρεκόρ που έχει καταγραφεί ακόμη μία φορά – με τον συνολικό αριθμό των θανάτων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου να ανέρχεται σε 91. Ολόκληρο τον Σεπτέμβριο οι θάνατοι που καταγράφηκαν ανήλθαν σε 125, ενώ τον Αύγουστο σε 60.

Κι ενώ οι κάτοικοι της Κοζάνης αναγκάζονται να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα, οι Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Καστοριάς, Πέλλας αθροίζουν σταθερά κάθε ημέρα νέα κρούσματα, ενώ προστίθενται συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19 είτε στα νοσοκομεία είτε σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στα Ιωάννινα εξάλλου εντοπίστηκε κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες νέα επικίνδυνη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Πρόκειται για το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες.

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι και βρέθηκαν ένδεκα θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact