ΕΛΛΑΔΑ

«Ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια» μπορεί να αντιμετωπίσει ο γνωστός ποινικολόγος

Γνωστός ποινικολόγος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, παρόλο που η σύζυγός του το αρνείται. Βρίσκεται στον ανακριτή από το πρωί της Δευτέρας.

Εφόσον ασκηθεί δίωξη, ο δικηγόρος θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 έτη.

Η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την γυναίκα αποτελεί καίριο στοιχείο για τη σύλληψη του ποινικολόγου.

Ο γιατρός δεν πείστηκε ότι τα τραύματα που παρουσίαζε η γυναίκα προήλθαν από την πτώση της σε σκάλα. Αυτό προκάλεσε ανησυχία καθώς οι πληροφορίες που παρείχε η γυναίκα διέφεραν ανάλογα με το ποιον ρωτούσε.

Με τον ποινικολόγο να δηλώνει ότι η σύζυγος του έπεσε από τις σκάλες, οι αντιφάσεις στις καταθέσεις δημιουργούν ερωτηματικά γύρω από το τι πραγματικά συνέβη.

Τι υποστηρίζει ο γνωστός ποινικολόγος

Ο ποινικολόγος βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του στα Βριλήσσια.

Μέχρι και τώρα ισχυρίζεται πως δεν σήκωσε χέρι πάνω της, ωστόσο εκείνη φέρει τραύματα που έχει η γυναίκα σε κεφάλι, πρόσωπο, γλώσσα και χέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι έπεσε από τις σκάλες, το ίδιο ισχυρίστηκε και η σύζυγος του. Όμως ο γιατρός που την εξέτασε κατάφερε να πάρει από εκεί ένα νεύμα το οποίο υποδείκνυε ότι είχαν προηγηθεί αλλά.

Αντιμέτωπος με φυλάκιση από 5 έως 20 χρόνια

«Χωρίς περιστροφές σας ενημερώνω ότι ο δικηγορικός κόσμος είναι σαστισμένος με αυτή την είδηση», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την υπόθεση ως δύσκολη και δυσάρεστη, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μαντάς, αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν σε γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός παρήγγειλε προς τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με αντικείμενο το αν διαπράχθηκαν οι φερόμενες πράξεις, και σε περίπτωση διάπραξης, την λήψη των απαραίτητων πειθαρχικών μέτρων. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν καθυστέρησε ούτε μια μέρα να παρέμβει», είπε ο κ. Μαντάς.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του νέου νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος όριζε ρητά ότι θα ετίθετο σε εφαρμογή από την 1/5/2024 και μετά. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ο γιατρός βαρυνόταν με μία ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει στην ΕΛΑΣ ένα τέτοιο περιστατικό. Εξάλλου η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή ανεξαρτήτως του αν το θύμα υποβάλλει ή όχι, σχετική έγκληση. Εφόσον το αδίκημα της δίωξης είναι το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια. Όσον αφορά, τέλος, την πληροφορία για καταγγελία και της προηγούμενης συζύγου για το ίδιο θέμα το 2017, θα μου επιτρέψετε να μην τοποθετηθώ εφ’ όσον δεν γνωρίζω κανένα στοιχείο εκείνης της δικογραφίας. Το όνομα του κατηγορουμένου οφείλει να προστατεύεται και να παραμένει απόρρητο, τουλάχιστον μέχρι να του γνωστοποιηθούν σήμερα οι κατηγορίες για τις οποίες διώκεται».

Μπαλάσκας: «Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση»

«Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τον γνωστό ποινικολόγο ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συμπλήρωσε πως «αυτήν τη στιγμή περιμένουμε την ιατροδικαστική για να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα. Η γυναίκα του πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο και δήλωσε ότι έπεσε από τις σκάλες. Μόνη της πήγε, μετά πήγε και ο δικηγόρος, έχει γίνει ένα μπέρδεμα εκεί πέρα. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί στην προκειμένη περίπτωση διότι πολλοί ξέρουμε τι έγινε αλλά υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός στον κόσμο έξω, επειδή είναι πάρα πολύ γνωστό πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Η ουσία είναι ότι το ‘τσίμπησε’ η γυναίκα του το panic button και υπέγραψε και το πήρε. Αυτή η γυναίκα πήγε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και είπε έπεσα από την σκάλα. Ένας γιατρός που την εξέτασε όμως κατάλαβε, έκανε μια προσωπική συζήτηση μαζί της και του είπε. Αυτό που είπε, αυτός το είπε αμέσως στην Αστυνομία και η Αστυνομία πλέον αυτεπαγγέλτως επιλαμβάνεται σε τέτοιες υποθέσεις. Υπήρχε ένα σοκ και ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αμέσως όταν καταλάβανε για ποιον πρόκειται».

«Στην προκειμένη περίπτωση όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση με πάρα πολύ σοβαρά τραύματα σε αυτήν τη γυναίκα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», συμπληρώνει, επισημαίνοντας πως: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτόν».

«Εγώ το πάω ήπια γιατί έχω πει και δημοσίως ότι τον συμπαθώ, τον αγαπώ, είναι φίλος μου και μερικές φορές σε δικές μου υποθέσεις, άδικες, που μου ‘γιναν από μερικούς από πάνω, να μην πω τα ονόματά τους, που έχουν και υπουργικούς θώκους, με βοήθησε», λέει ο Σταύρος Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο κόσμος είναι το θέμα. Αυτήν την στιγμή αν του καταλογιστεί η πράξη, αν θα πάει για δικάσιμο, αν αποδειχτεί και μιλήσει η σύζυγος και δεν προφυλακιστεί, θα έχουμε άλλο θέμα με τον κόσμο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact