ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για εκβιασμούς στον Εκδότη και τους δημοσιογράφους

«Μίλησε» ο κοριός της ΕΥΠ…

Βαρύ το κατηγορητήριο του εισαγγελέα για τον εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.

Αποκαλυπτικά για τη δράση του κυκλώματος τα όσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και οι καταθέσεις στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ.

Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν διοικήσεις τραπεζών και ΔΕΚΟ προκειμένου να τους δίνουν διαφημίσεις.

Επιπλέον, σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ολοι τους παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», τακτικός καλεσμένος της ΕΡΤ, ο υπεύθυνος Τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής μέχρι σήμερα Παναγιώτης (Τάκης) Μουσάς και ο δημοσιογράφος που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκου.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών δημοσιογράφων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact