ΚΟΣΜΟΣ

Ποινική έρευνα εναντίον αξιωματούχων της Ρωσίας για «παράνομη επέμβαση» στην Ουκρανία

Ποινική έρευνα εναντίον μιας ρωσικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου την οποία κατηγορούν πως υποστηρίζει αυτονομιστικές και «τρομοκρατικές» ομάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν πως ξεκινούν Ουκρανοί εισαγγελείς.

Η κίνηση μοιάζει να γίνεται σε αντίποινα για την έρευνα που ξεκίνησε χθες η Ρωσία κατά «αγνώστων αξιωματούχων της ανώτερης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας», της Εθνοφρουράς και εθνικιστικών οργανώσεων»με την κατηγορία της διάπραξης «γενοκτονίας» κατά των ρωσόφωνων πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι δύο νομικές έρευνες θα προκαλέσουν περαιτέρω εντάσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο και θα κλιμακώσουν την πίεση στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, η οποία ήδη παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά με αψιμαχίες και πυρά πυροβολικού.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας σημειώνει ότι έχει αρχίσει έρευνα σε βάρος αξιωματούχων της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα σώμα επιβολής του νόμου που αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση κατηγορεί τους ρώσους αξιωματούχους για «παράνομη επέμβαση» στο έργο των οργάνων επιβολής του νόμου της Ουκρανίας αλλά και των ενόπλων δυνάμεων.

«(Η επέμβαση) έχει στόχο την ενίσχυση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και στη “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ” στις εγκληματικές τους δραστηριότητες και στην παρεμπόδιση της εκτέλεσης των καθηκόντων κυβερνητικών αξιωματούχων», σύμφωνα με τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές.

Οι αυτονομιστές έχουν ανακηρύξει την ύπαρξη δύο «κρατών» στις κυρίως ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανία με επίκεντρο τις πόλεις του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και τονίζουν ότι δεν προτίθενται να υπαχθούν ξανά στην κρατική εξουσία του Κιέβου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αντίθετα προσφέρει στις περιοχές αυτές ευρεία αυτονομία, αλλά λέει ότι πρέπει να παραμείνουν τμήμα της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact