ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι είναι οι δύο Αυστριακοί που συγκροτούν εχθρικό μέτωπο κατά της Ελλάδας

Το… λαμπερό αγόρι με τα προφυλακτικά και η αυστηρή καθηγήτρια

Σε ένα πρωτοφανές προσφυγικό δράμα που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση έχουν οδηγήσει την Ελλάδα δύο μοιραίοι υπουργοί της Αυστρίας που είναι ξεκάθαρο ότι συγκροτούν, εδώ και καιρό, ένα εχθρικό μέτωπο κατά της χώρας μας, ενώ άφαντος είναι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν που έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Αθήνα.

Στα σύνορα κορυφώνεται το δράμα των προσφύγων, αλλά και η συνοχή της Ευρώπης μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της Αυστρίας να ορίσει μονομερώς πλαφόν εισόδου στα σύνορά της προκαλώντας ντόμινο, σε συνεννόηση με τις χώρες της βαλκανικής διαδρομής, να κάνουν το ίδιο, με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας στην Ειδομένη αλλά και σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας όπου τα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών μεγαλώνουν.

Δύο από τα πλέον πολυσηζητημένα πρόσωπα των ημερών στην Ελλάδα αλλά και στους διαδρόμους των Βρυξελλών, είναι η αυστηρή καθηγήτρια, υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και ο νεαρός και άπειρος Σεμπάστιαν Κουρτζ, που έγινε υπουργός Εξωτερικών στα 27 του χρόνια.

Οι δυο τους συγκρότησαν ένα εχθρικό μέτωπο κατά της Ελλάδας σε συνεργασία με βαλκανικές χώρες και με ορισμένες χώρες – καλοθελητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποκαλύφθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα φαίνεται ότι τα δύο πρόσωπα που επικρίνονται έντονα για τις αποφάσεις τους δέχονται πυρά και στο εσωτερικό της Αυστρίας…

Ποιο είναι το λαμπερό αγόρι Σεμπάστιαν Κουρτζ που έγινε διάσημο με προφυλακτικά

Ας ξεκινήσουμε από τον  Σεμπάστιαν Κουρτζ, ο οποίος το παίζει ο σκληρός υπουργός της Ευρώπης, μέσα από την ανάγκη του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει…

Ο νεαρός είναι μόλις 29 ετών και έγινε υπουργός Εξωτερικών στα 27 του, προκαλώντας όπως είναι φυσικό μεγάλη έκπληξη στη χώρα του και στις Βρυξέλλες, αφού τότε ήταν γνωστός για μια καμπάνια με προφυλακτικά και για τα… μαλλιά του.

Εκτός από την Ελλάδα τα έβαλε προσφάτως και με τη Ρουμανία, ζητώντας να κοπούν τα επιδόματα που δίνει η Αυστρία σε Ρουμάνους μετανάστες.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ πέρασε στη Νομική, αλλά δεν πήρε πτυχίο. Ωστόσο κατάφερε να ανέβει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς κινήθηκε από μικρός σε κομματικές παρυφές.

1304614310606 MNCHNER-SICHERHEITSKONFERENZ-KURZJAVAD_1391249508435441_v0_l

Τελείωσε το σχολείο το 2004, μπήκε στην Νομική και το 2009 εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του Λαϊκού Κόμματος. Κατάφερε να γίνει γνωστός στην χώρα του το 2010 με την ευρηματική προεκλογική του εκστρατεία στο Δήμο της Βιένης όπου εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος. Η εκστρατεία αφορούσε τη χρήση προφυλακτικού από τη νεολαία, με κεντρικό σύνθημα «το μαύρο διεγείρει».

Μέχρι εκεί τα πήγε μια χαρά… Ως υπουργός Εξωτερικών όμως τον διακρίνει η έλλειψη εμπειρίας, μόρφωσης και βέβαια η διπλωματία.

Κατάφερε η χώρα του να βρεθεί στο επίκεντρο με αρνητικά σχόλια, αλλά και ανακληθεί πρέσβης  άλλης χώρας της ΕΕ από την Αυστρία.

sebastian-kurz-zaun-nur-an-eu-aussengrenze-sinnvoll-41-60977092

Η αυστηρή καθηγήτρια Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, δεν είναι τόσο νέα, δεν έχει και ιδιαίτερη εμφάνιση, αλλά φαίνεται ότι συνεργάζεται άψογα με τον υπουργό Εξωτερικών ενάντια στην Ελλάδα.

Η ίδια γεννήθηκε το 1964 και είναι πολιτικός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ μεγάλωσε στην κωμόπολη Γκρομπχάρας. και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Επιχειρήσεων της Βιέννης και απέκτησε πτυχίο στις Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες.

Το 1989 και το 1990 ήταν καθηγήτρια στο επιχειρηματικό σχολείο του Λάα αν ντερ Τάγια, όπου είχε και η ίδια μαθητεύσει στο παρελθόν. Έπειτα, ήταν μαθητευόμενη στην Ομοσπονδία Αυστριακών Επιχειρήσεων ως το 1993 και τα επόμενα δύο χρόνια εργαζόταν για μια εκδοτική εταιρεία.

Ως το πρώτο βήμα της Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην πολιτική θεωρείται η πρόσληψή της ως στέλεχους marketing για το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα.

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του Βέρνερ Φάιμαν, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Εσωτερικών στις 21 Απριλίου 2011.

Το τελευταίο επιθετικό κρούσμα εναντίον της Ελλάδας ήταν βέβαια οι υπόγειες συνεννοήσεις για το κλείσιμο των συνόρων. Η ίδια προκαλεί σε κάθε εμφάνισή της την Ελλάδα.

laitner

Μόλις χθες η Αυστριακή υπουργός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος υποστήριξε, δε, ότι ο Γιάννης Μουζάλας της είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα.

«Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει, τότε μάς προσφέρει το καλύτερο επιχείρημα, γιατί πρέπει να δράσουν άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μικλ-Λάιτνερ.

«Η υπουργός Εσωτερικών κ. Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών της Ένωσης καθώς και η Προεδρεία της Ε.Ε. αποκήρυξαν σήμερα, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, τις μονομερείς ενέργειες».

CB634C0BB21C2EAC800882C69568E95A

Πάντως η ίδια φαίνεται να έχει ορισμένα προβλήματα από τις επιθέσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα ήρθε χθες σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Αυστρίας ότι έμεινε έκπληκτος για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, κατά τις ίδιες πηγές, ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για τη διάσκεψη που συγκάλεσε εξωθεσμικά αλλά και για τη γενικότερη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό.

Το αίτημα της Αυστριακής υπουργού, δεν έγινε δεκτό, καθώς όπως επισημάνθηκε για να γίνει μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει πρώτα η Αυστρία να πάρει πίσω τα μέτρα που έχει λάβει για τα σύνορά της.

Σημειώνεται ότι την έκπληξή του για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην χθεσινή Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία συγκλήθηκε εξωθεσμικά από τους Αυστριακούς υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

488107

 

Την «πόρτα» στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ έδειξε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κα. Λάιτνερ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες εξέφρασε την θέλησή της να επισκεφθεί τη χώρα μας και να δει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί.

Ωστόσο ο κ. Μουζάλας της απάντησε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο και επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημά της στον πρωθυπουργό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact