ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι έσπασαν τους κανόνες και… ζωήρεψαν ντιμπέιτ

Γεννηματά και Θεοδωράκης έμειναν εντός του πλαισίου

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια χθες πραγματοποιήθηκε ξανά ντιμπέιτ με τους ίδιους κανόνες του 2009. Οι παράλληλοι μονόλογοι και το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο ήταν εκεί και αποφασίστηκαν από τα κόμματα, ωστόσο κάποιοι δεν άντεξαν και έσπασαν τους κανόνες.

Οι πέντε από τους επτά πολιτικούς αρχηγούς ξέφυγαν από το πλαίσιο που είχε τεθεί, ενώ και οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν πολλές φορές να μείνουν απλοί ακροατές και να μη σχολιάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν αρχίσει η τηλεμαχία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να μπορέσει να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του έθεταν οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό δεν έγινε δεκτό και ουσιαστικά δεν έγιναν ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Οι δύο πρώτοι μονομάχοι που ξέφυγαν από τους κανόνες ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν τεταμένο πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ με το Γ.Γ. του ΚΚΕ να αποφεύγει να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας. Οι τόνοι μεταξύ των δύο ανέβηκαν όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας – που έριχνε διαρκώς μπηχτές προς την πλευρά Λαφαζάνη – υποστήριξε ότι είναι αυταπάτη ότι η Μόσχα μπορεί να χρηματοδοτήσει την χώρα μας χωρίς ανταλλάγματα. Τότε υπήρξε ένας έντονος διάλογος των δύο ανδρών και ενώ η χρόνος του κ. Κουτσούμπα είχε τελειώσει.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας διαμαρτυρήθηκε αρκετές φορές για τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και προκλήθηκε αρκετές φορές από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξέφυγε από το πλαίσιο όταν ακούστηκε να του λέει ότι ενώ μιλάει για ζημιά 90 δισ. ευρώ που έκανε στη χώρα, στα στοιχεία του ανέφερε μόνο 25 δισ. ευρώ.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας βγήκε εκτός πλαισίου όταν το θέμα πήγε στις τηλεοπτικές άδειες. Η παρουσιάστρια του Mega Όλγα Τρέμη αντέδρασε και διέκοψε τον τέως πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το «γάντι»: «Γιατί αντιδράτε κα Τρέμη έχετε την μύγα;». Ακολούθησε έντονος διάλογος με αποτέλεσμα να έρθει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση ο συντονιστής του Nτιμπέιτ Πάνος Χαρίτος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το ζήτημα των υποβρυχίων γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αντέδρασε έντονα και φωνάζοντας καθώς το μικρόφωνο του ήταν κλειστό είπε: «Πάνο γιατί κάνεις την βρόμικη δουλειά;» ενώ στην συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «Ξέρω ότι θέλεις να με χτυπήσεις. Γιατί βάζεις τον Καμμένο να κάνει την βρόμικη δουλειά;».  Για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Μην με μπλέκεις με αυτά». Ο Πάνος Χαρίτος ανέλαβε να επαναφέρει τη συζήτηση σε όσα αποφάσισαν τα κόμματα.

 

Η Φώφη Γεννηματά δεν μπήκε σε κάποια αντιπαράθεση εκτός των κανόνων, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πάντως σε όλες τις κόντρες οι κάμερες έδειχναν αλλού και τις περισσότερες φορές στον Πάνο Χαρίτο, καθώς ο τρόπος μετάδοσης ήταν συγκεκριμένος και είχε αποφασιστεί από τα κόμματα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact