ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν υπέρ της ελληνικής πρότασης

Τι θα γίνει με Λαφαζάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου

Ο κυρίαρχος αριθμός από τη νυχτερινή ψηφοφορία στη Βουλή είναι οι 251 βουλευτές που χαρίζουν στον πρωθυπουργό διακομματική στήριξη χωρίς προηγούμενο και δίνουν σαφή εντολή για επίτευξη μιας συμφωνίας στο δύσκολο διήμερο- ή 24ωρο, κατά τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις- που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Άλλος ένας αριθμός που έχει όμως σημασία είναι το 17- ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπερψήφισαν την πρόταση με αποτέλεσμα, πολιτικά τουλάχιστον, η κυβέρνηση να χάνει τη δεδηλωμένη. Μεταξύ αυτών των 17 βουλευτών, για τους οποίους η επόμενη ημέρα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει καθώς όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις Βρυξέλλες, είναι και δύο υπουργοί, καθώς και η πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτό που προέχει είναι η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης. Όλα τα άλλα στην ώρα τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία παραπέμποντας σε άλλη στιγμή τη διαχείριση της άβολης κατάστασης μέσα στην κυβέρνησή του. «Αιχμές» αυτής της άβολης κατάστασης είναι οι δύο υπουργοί και η Πρόεδρος της Βουλής που δεν στήριξαν τη γραμμή της κυβέρνησης.

«Όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο» αναγνώριζαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι διαφοροποιήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Δημήτρη Στρατούλη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεχωρίζουν ενώ ο «χάρτης» των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν έχει ως εξής:

«Όχι» ψήφισαν οι Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα.

«Παρών» ψήφισαν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς.

Απόντες ήταν οι Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Ελένη Αυλωνίτου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλας.

Οι τοποθετήσεις τους έξω από την κυβερνητική γραμμή πυροδοτούν σενάρια αποχώρησής τους από την κυβέρνηση- σε ό,τι αφορά τους δύο υπουργούς- που με τη σειρά τους είναι πιθανό να προκαλέσουν ντόμινο ανασχηματισμού.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact