ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος Έχει Δίκιο Για Την Οικονομία Των ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ η Ο Τζο Μπάιντεν;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ , δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία των ΗΠΑ και ότι, ως εκ τούτου, σκοπεύει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του. Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση μέσω email που εστάλη σε στελέχη της εταιρείας, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Reuters.

Άρθρο του Τζακ Μπάκμπι στο 19fortyfive.com
Βρετανός συγγραφέας, ερευνητής κατά του εξτρεμισμού και δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.


Η εταιρεία του Μασκ του οποίου απασχολεί περίπου 100.000 άτομα, έχει περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ.

«Η T esla θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών κατά 10% καθώς έχουμε υπεραριθμήσει το προσωπικό σε πολλούς τομείς», έγραψε ο Μασκ στο email . «Σημειώστε ότι αυτό δεν ισχύει για κανέναν που κατασκευάζει πραγματικά αυτοκίνητα, μπαταρίες ή εγκαθιστά ηλιακό. Ο ωριαίος αριθμός προσωπικού θα αυξηθεί».

Παρά τις ισχυρές πωλήσεις για οχήματα Tesla και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κίνδυνος ύφεσης μέσα στο επόμενο έτος είναι υψηλός και η περικοπή θέσεων εργασίας τώρα θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία ένα προβάδισμα στη διαχείριση των προσδοκιών και στη μείωση των δαπανών, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να ξοδεύουν λιγότερα .

Ο Μπάιντεν απορρίπτει τις ανησυχίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φάνηκε να απορρίπτει τις ανησυχίες του Μασκ για την οικονομία αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενος αυξήσεις προσλήψεων από άλλους κατασκευαστές οχημάτων.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω, ενώ ο Έλον Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της συντριπτικά», είπε ο πρόεδρος , ψάχνοντας για σημειώσεις από την εσωτερική του τσέπη.

«Πιστεύω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, 6.000 νέους υπαλλήλους, συνδικαλιστικούς υπαλλήλους θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest… την πρώην Chrysler Corporation, Stellantis, κάνουν επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας, φτιάχνοντας τσιπ υπολογιστών», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Και ενώ οι ισχυρισμοί του προέδρου είναι ακριβείς –δηλαδή ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αυξάνουν την παραγωγή και τις προσλήψεις μετά από χρόνια lockdown και περιορισμούς COVID– δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ύφεση.

Το κυριότερο από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια είναι ο πληθωρισμός , ο οποίος αυξήθηκε κατά 8,5% τον Μάρτιο και 8,3% τον Απρίλιο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε επίσης στη φύση ορισμένων από τις αυξήσεις προσλήψεων από αμερικανικές εταιρείες – ιδιαίτερα την Intel, η οποία λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η βιομηχανία έχει πρόσβαση σε επαρκή αριθμό ημιαγωγών εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης .

Με απορριπτικό ύφος, ο πρόεδρος δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την απόφαση του Μασκ και του ευχήθηκε καλή τύχη στο « ταξίδι του στο φεγγάρι » – πιθανώς μια αναφορά στο Artemis, ένα κοινό έργο SpaceX και NASA που θα προσγειώσει τους επόμενους Αμερικανούς στο φεγγάρι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact