ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος Έχει Δίκιο Για Την Οικονομία Των ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ η Ο Τζο Μπάιντεν;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ , δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία των ΗΠΑ και ότι, ως εκ τούτου, σκοπεύει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του. Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση μέσω email που εστάλη σε στελέχη της εταιρείας, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Reuters.

Άρθρο του Τζακ Μπάκμπι στο 19fortyfive.com
Βρετανός συγγραφέας, ερευνητής κατά του εξτρεμισμού και δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.


Η εταιρεία του Μασκ του οποίου απασχολεί περίπου 100.000 άτομα, έχει περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ.

«Η T esla θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών κατά 10% καθώς έχουμε υπεραριθμήσει το προσωπικό σε πολλούς τομείς», έγραψε ο Μασκ στο email . «Σημειώστε ότι αυτό δεν ισχύει για κανέναν που κατασκευάζει πραγματικά αυτοκίνητα, μπαταρίες ή εγκαθιστά ηλιακό. Ο ωριαίος αριθμός προσωπικού θα αυξηθεί».

Παρά τις ισχυρές πωλήσεις για οχήματα Tesla και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κίνδυνος ύφεσης μέσα στο επόμενο έτος είναι υψηλός και η περικοπή θέσεων εργασίας τώρα θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία ένα προβάδισμα στη διαχείριση των προσδοκιών και στη μείωση των δαπανών, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να ξοδεύουν λιγότερα .

Ο Μπάιντεν απορρίπτει τις ανησυχίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φάνηκε να απορρίπτει τις ανησυχίες του Μασκ για την οικονομία αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενος αυξήσεις προσλήψεων από άλλους κατασκευαστές οχημάτων.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω, ενώ ο Έλον Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της συντριπτικά», είπε ο πρόεδρος , ψάχνοντας για σημειώσεις από την εσωτερική του τσέπη.

«Πιστεύω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, 6.000 νέους υπαλλήλους, συνδικαλιστικούς υπαλλήλους θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest… την πρώην Chrysler Corporation, Stellantis, κάνουν επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας, φτιάχνοντας τσιπ υπολογιστών», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Και ενώ οι ισχυρισμοί του προέδρου είναι ακριβείς –δηλαδή ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αυξάνουν την παραγωγή και τις προσλήψεις μετά από χρόνια lockdown και περιορισμούς COVID– δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ύφεση.

Το κυριότερο από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια είναι ο πληθωρισμός , ο οποίος αυξήθηκε κατά 8,5% τον Μάρτιο και 8,3% τον Απρίλιο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε επίσης στη φύση ορισμένων από τις αυξήσεις προσλήψεων από αμερικανικές εταιρείες – ιδιαίτερα την Intel, η οποία λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η βιομηχανία έχει πρόσβαση σε επαρκή αριθμό ημιαγωγών εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης .

Με απορριπτικό ύφος, ο πρόεδρος δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την απόφαση του Μασκ και του ευχήθηκε καλή τύχη στο « ταξίδι του στο φεγγάρι » – πιθανώς μια αναφορά στο Artemis, ένα κοινό έργο SpaceX και NASA που θα προσγειώσει τους επόμενους Αμερικανούς στο φεγγάρι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact