ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο νέος γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης


Είναι πτυχιούχος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA)

Καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανέλαβε σήμερα  ο μέχρι πρότινος διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αντικαθιστά τον επί δύο περίπου χρόνια προκάτοχό του,  κ.  Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε λίγες ημέρες, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, λέγοντας ότι έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα τα δύο χρόνια παραμονής του στη θέση. 

«Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας συνεργασίας είχα τη δυνατότητα να δω τις ικανότητές σας, την ευρυμάθειά σας, την ικανότητα χειρισμού θεμάτων. Φεύγετε και αφήνετε πίσω σας σημαντική ιστορία. Πηγαίνετε εκεί όπου σας επέλεξε ο λαός. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα υπηρετήσετε την πολιτεία σωστά και καλά» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι «στη δύσκολη αυτή στιγμή το παρήγορο είναι ότι έρχεται ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και επομένως η εναλλαγή γίνεται ωραία, γίνεται ώριμα. Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει η δουλειά σε αυτή τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις. Ούτως ή άλλως προέρχεται από μια θέση στην οποία έχει εικόνα των θεμάτων. Να ευχηθώ και στους δύο “καλή πορεία και καλή συνέχεια”. Ευχαριστίες πολλές για όλη την συνεργασία. Και εσύ, Βασίλη, “σιδεροκέφαλος”»! κατέληξε ο υπουργός.

Ο κ. Καλλίρης δήλωσε ότι επιτεύχθηκαν σημαντικοί στόχοι και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου. Παίρνοντας τον λόγο ο νέος γενικός γραμματέας κ. Κοντοζαμάνης ευχαρίστησε τον απερχόμενο γενικό για τη στενή συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια καθώς «σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε πολιτικές δράσεις που σηματοδοτούν αλλαγές στο σύστημα Υγείας» αλλά και «για την έμπρακτη στήριξη στο πρόσωπό μου».

Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας

Ο κ. Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι πτυχιούχος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA).

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 ως το 2004.
Διετέλεσε, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του ΕΟΦ από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2012 ορίστηκε Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. 
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact