ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος νεο-πτωχος επιχειρηματίας αναγκάστηκε να πουλήσει την Lamborghini του


Είχε καταφέρει να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και είχε βάλει πλώρη για την πρωτιά, αλλά τελικά είδε την αυτοκρατορία -και την περιουσία του- να καταρρέουν

Να πουλήσει ένα απόκτημα – τρόπαιο, την Lamborghini Aventador, που χαρακτηρίζεται από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σαν το καλύτερο μοντέλο που έχει βγάλει ποτέ, αναγκάστηκε ο άλλοτε δισεκατομμυριούχος Eike Batista.

Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία που είχε καταφέρει να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και είχε βάλει πλώρη για την πρωτιά, αλλά τελικά είδε την αυτοκρατορία -και την περιουσία του- να καταρρέουν.

Σύμφωνα με το Business Insider, το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε αντιπροσωπεία αντί 1,1 εκατ. δολαρίων. Και αυτό, ενώ ως καινούργιο πωλείται αντί 1,6 εκατ. δολαρίων.

Ο Batista δεν έχασε και πολλά, αλλά από την άλλη, δεν πρόλαβε να ευχαριστηθεί το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Λέγεται ότι η Lamborghini είχε μόλις 2.000 χιλιόμετρα όταν πουλήθηκε.

Το 2012, όταν πρωτο-κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μοντέλο, ο Batista ήταν ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη. Τότε, έλεγε στο Bloomberg ότι έως το 2015 θα βρισκόταν στην κορυφή της λίστας, παραγκωνίζοντας το Μεξικανό Carlos Slim. “Απλά δώστε μου χρόνο. Σας παρακαλώ, αφήστε με να δουλέψω”, έλεγε.

Όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως περίμενε ο Batista. Την ίδια χρονιά, αποδείχθηκε ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ναυαρχίδας του ομίλου του, της OGX, είχαν πολύ λιγότερο μαύρο χρυσό από ό,τι αναμενόταν.

Ο Batista, που είχε ποντάρει την τύχη ολόκληρο του ομίλου του -του EBX- σε αυτά τα κοιτάσματα,  άρχισε να καταρρέει, μαζί με την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Πηγή: newmoney.gr

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact