ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος ακόμα και σε 4 εβδομάδες», βοήθεια από το ΝΑΤΟ ζητά η Ουκρανία

Δεν στέλνει τον πρέσβη της πίσω στις ΗΠΑ η Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε το ΝΑΤΟ την Τρίτη να καθορίσει ένα δρόμο για την Ουκρανία ώστε να ενταχθεί στην δυτική στρατιωτική συμμαχία, μετά από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες η Ρωσία έχει ήδη στρατεύματα κοντά στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Τα σχόλια του Ζελένσκι προκάλεσαν μια άμεση επίπληξη από την Μόσχα, η οποία ανέφερε ότι η προσέγγιση του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να χειροτερεύσει περαιτέρω την κατάσταση στο Ντονμπάς.

Η κρίση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, λόγω της εμμονής των διεθνιστών του Λευκού Οίκου, που αντικατέστησαν τον Τραμπ, να προκαλέσουν σύγκρουση, κρατά την Ευρώπη σε εγρήγορση, με έναν αναλυτή αμυντικών θεμάτων να προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα μπορούσε να καταλήξει σε «παγκόσμιο πόλεμο» μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Pavel Felgenhauer, ανεξάρτητος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, δήλωσε ότι ένας ευρωπαϊκός ή ακόμα και παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να πυροδοτηθεί σε τέσσερις εβδομάδες στην Ουκρανία.

«Οι απειλές αυξάνονται γρήγορα. Πολλά δεν συζητούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά βλέπουμε πολύ κακά σημάδια. Η κρίση έχει την δυνατότητα να κλιμακωθεί σε έναν πανευρωπαϊκό πόλεμο, αν όχι ακόμη και σε παγκόσμιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία δεν προτίθεται να στείλει σύντομα τον πρέσβη της πίσω στις ΗΠΑ.

«Δεν αναμένεται σύντομα η επιστροφή του Ανατόλι Αντόνοφ στις ΗΠΑ», όπως δήλωσε την Τετάρτη (07/04) ο Σεργκέι Ριαμπκόφ στο Sputnik, αφού -όπως επεσήμανε- η Μόσχα αναμένει, πρώτα, τυχόν αμερικανική προθυμία με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

«Ο Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στο εγγύς μέλλον, αλλά γενικά, η λύση σε αυτό το ζήτημα εξαρτάται από την προθυμία της αμερικανικής πλευράς να δείξει τουλάχιστον κάποια επιθυμία να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Μόσχα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, την Τετάρτη (07/04).

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα «πληρώσει το τίμημα» για φερόμενη παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ.

Η κατάσταση είναι πραγματικά έκρυθμη και οι ώρες για την ειρήνη είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact