ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Σπίρτζη-ΟΣΥΠΑ για τα αεροδρόμια

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ταξιδιώτες του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος στα αεροδρόμια εξαιτίας της απεργίας που εξήγγειλε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης με την ΟΣΥΠΑ.

Ο κ. Σπίρτζης θα συναντηθεί την Παρασκευή με τα τέσσερα σωματεία, ενώ την Πέμπτη δήλωσε πως «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Οπως εξήγησε αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των αεροδιαδρόμων, η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ακόμη είπε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Η απάντηση της ΟΣΥΠΑ

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, υποστήριξε για ακόμη μία φορά πως τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός «που έχει άγνοια κάνει τον κωφάλαλο και δεν θέλει να τα ακούσει από τους εργαζόμενους». «Τι νομίζει», ανέφερε, «ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;».

Οπως τόνισε ότι τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο». Ο κ. Αλεβιζόπουλος άφησε να εννοηθεί πως αν γίνει διάλογος με τον κ. Σπίρτζη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί: «Εμείς», τόνισε, «έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact