ΕΛΛΑΔΑ

Πώς απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Αίσθηση έχει προκαλέσει από το πρωί η είδηση ότι απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη. Ταυτόχρονα και καθώς νέες πληροφορίες έρχονται στο φως εγείρονται ερωτηματικά για τα μέτρα φύλαξής της.

Ολα δείχνουν ότι η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε σαν κυρία από το ισόγειο δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν, πως το λουκέτο με το οποίο ήταν κλειδωμένη η μπαλκονόπορτα του δωματίου της, βρέθηκε σπασμένο, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς το λουκέτο της σιδεριάς που ήταν εξωτερικά της μπαλκονόπορτας ήταν απλά ξεκλείδωτο. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού είχε συνεργό στην απόδρασή της.

Ποιος μπορεί να είναι ο συνεργός της

Μπορεί να έχουν ήδη γίνει συλλήψεις 4 σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, ωστόσο εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργός της στην απόδρασή της να ήταν κάποιος άλλος τρόφιμος του ψυχιατρείου. Οι έρευνες εστιάζονται ακόμη και σε ένα πρώην τρόφιμο του Δρομοκαΐτειου, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν μερικές ημέρες και με τον οποίο έκανε παρέα η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Η Βίκυ Σταμάτη φεύγοντας από το ψυχιατρείο πήρε μαζί κάποια ρούχα της και το κινητό της ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αφήσει πίσω της μια δισέλιδη επιστολή στην οποία αναφέρει πως η κράτησή της είναι άδικη, οι συνθήκες κράτησης κακές και πως στερείται το παιδί της.

Πότε απέδρασε

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε, λογικά, κάπου ανάμεσα στη μία τη νύχτα και στις πέντε το πρωί, καθώς ο τελευταίος έλεγχος από τον φρουρό έγινε στις 01:30. Ωστόσο, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύζυγος του πρώην υπουργού να είχε αποδράσει νωρίτερα και να μην έγινε αντιληπτό από το φρουρό καθώς είχε τοποθετήσει μαξιλάρια στο κρεβάτι της.

Ο τελευταίος έλεγχος από τους φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού (ήταν πάντα δυο έξω από το δωμάτιό της) έγινε στη 01:30 το βράδυ. Ο φρουρός είπε πως η κρατούμενη ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι της. Όμως φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι της και τους ξεγέλασε, κάνοντας τους να πιστεύουν πως κοιμόταν. Όταν περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα ένας από τους δυο φρουρούς, μια γυναίκα κι ένας άνδρας είχαν βάρδια χθες, μπήκε στο δωμάτιό της, διαπίστωσαν πως είχε δραπετεύσει.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει ήδη κάνει έλεγχο στο σπίτι της μητέρα της όπου ζει και ο γιος της, ενώ έρευνες διεξάγονται και στον αχανή χώρο του ψυχιατρείου. Και αυτό γιατί η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact