ΚΟΣΜΟΣ

Πώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει το κόστος των διακοπών και θα αυξήσει τον τουρισμό στην Ελλάδα -Πόσο θα μειωθούν τα αεροπορικά

Σε πολλά άρθρα έχει ήδη περιγραφεί το πόσο μπορεί να επηρεάσει η πτώση της τιμής της πετρελαίου διάφορους τομείς της καθημερινότητας, όπως το κόστος της θέρμανσης ή της λειτουργίας των βιομηχανιών και συνεπώς την τιμή των καταναλωτικών αγαθών και άλλα παρόμοια, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει σκεφθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση αυτή σε έναν… διαφορετικό τομέα: Αυτό των ταξιδιών.

Οπως όλα δείχνουν οι καλοκαιρινές διακοπές του 2015 θα μπορούσαν να είναι έως και κατά 50% φθηνότερες, αφού ήδη κάποιες αεροπορικές, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχουν ψαλιδίσει την τιμή των εισιτηρίων κατά το ήμισυ. Ειδικοί επισημαίνουν, μάλιστα, ότι οι μειωμένες τιμές αυτές των εισιτηρίων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά έως και το Πάσχα, ή ακόμη και το καλοκαίρι.

Οπως σημειώνει ο βρετανικός ιστότοπος, ήδη από την επομένη των Χριστουγέννων πολλοί Βρετανοί αναμένεται να αρχίσουν να κανονίζουν τα ταξίδια που θα κάνουν εντός του νέου έτους, καθώς με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αποδράσεις, εντός του χειμώνα σε Φλόριντα, Μεξικό και Ελλάδα και το Πάσχα στην Ισπανία. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Daily Mail τα πακέτα των διακοπών για τους προορισμούς αυτούς αναμένεται να πέσουν στο μισό σε σχέση με αυτές που ίσχυαν και ισχύουν για το 2014. Αλλες ευκαιρίες περιλαμβάνουν φθηνά εισιτήρια των 50 λιρών για Πράγα, Βαρκελώνη, Μαρόκο, Πορτογαλία και Πράγα.

Η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) αποδίδει τις χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων στην πτώση της τιμής του πετρελαίου αφενός και στην ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη. Κατά μέσο όρο, πάντως, η τιμή των εισιτηρίων αναμένεται να είναι φθηνότερη κατά 5,1% σε σχέση με το 2014.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact