ΚΟΣΜΟΣ

Πώς τρία κοντέινερ μετατράπηκαν σε ένα μίνιμαλ φίνο σπίτι 108 τ.μ. [εικόνες]

Ένας Καναδός έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του από εμπορευματοκιβώτια. Με αυτόν τρόπο κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει ένα τεράστιο πείραμα, αλλά και να κάνει μία εντελώς ανέξοδη ζωή, στη μέση ενός δάσους.

Ο 29χρονος Τζόζεφ Ντουμπουά που είναι ερευνητής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ένα Κολλέγιο της Οτάβα, για να πετύχει το έργο του χρησιμοποίησε τρία κοντέινερ που κόστισαν μόλις 3.000 ευρώ το καθένα.

Μετά την αγορά, τα τοποθέτησε σε ένα οικόπεδο που ανήκει στην οικογένειά του και βρίσκεται στη μέση ενός δάσους, 56 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, ενώ στη συνέχεια τα μετέτρεψε σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο σπίτι.

«Όταν τελειώσω μαζί του, θα πάρει τα μυαλά των ανθρώπων», δήλωσε ο Ντουμπουά σε συνέντευξή στην οποία αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος του είναι να τοποθετήσει ένα ακόμα κοντέινερ ως δεύτερο όροφο που θα λειτουργεί ως υπνοδωμάτιο και θα έχει γυάλινο ταβάνι για να φαίνονται τα αστέρια τα βράδια.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το σπίτι του 29χρονου ερευνητή είναι 108 τετραγωνικά μέτρα και σύμφωνα με τους φίλους του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό κυρίως στο εσωτερικό του χάρη στην ξύλινη επένδυση.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Ντουμπουά δεν αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις μάλιστα είχαν να κάνουν με τη θερμοκρασία του σπιτιού τα ζεστά καλοκαίρια και τους κρύους χειμώνες. Για να τις ξεπεράσει τοποθέτησε ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης που δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ για να μην είναι ενεργοβόρο στο σπίτι, προχώρησε στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στην οροφή.

«Είναι σαν ένα γιγαντιαίο πείραμα και έτσι κάνω τις παρατηρήσεις μου για να προχωρήσω στις μετατροπές», δήλωσε και τόνισε ότι ο λογαριασμός που του κοστίζει περισσότερο κάθε μήνα είναι αυτός του τηλεφώνου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ντουμπουά προέρχεται από οικογένεια μηχανικών και ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Τζόζεφ Ντουμπουά

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact