ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Σίριαλ ο διορισμός προέδρου του ΕΟΠΥΥ

«Απαιτούνται άνθρωποι με αυξημένα προσόντα και όχι συντεχνιακά τερτίπια»

Σίριαλ χαρακτηρίζει το Ποτάμι τον διορισμό προέδρου του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι η διοίκηση οργανισμών, «ειδικά σε συνθήκες κρίσης, απαιτεί ανθρώπους με αυξημένα προσόντα και εμπειρία και όχι μικροκομματικές λογικές και συντεχνιακά τερτίπια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο διορισμός του προέδρου του ΕΟΠΥΥ εξελίσσεται σε σίριαλ. Και μάλιστα με χλιαρό σενάριο, ατάλαντους ηθοποιούς και κακή σκηνοθεσία. Η προγραμματισμένη για 22/10 συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για γνωμοδότηση ως προς την καταλληλότητα του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Σ. Μπερσίμη, αναβλήθηκε χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος. Φαίνεται πως οι διαφωνίες εντός του Υπουργείου Υγείας καλά κρατούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός δε συμφωνεί με την επιλογή του Υπουργού και, μάλιστα, αντιπροτείνει συνδικαλιστή γιατρό για Πρόεδρο».

Από τον Ιανουάριο του 2015, όπως σημειώενι, το Ποτάμι είχε ζητήσει προκήρυξη για τη θέση, τονίζοντας ότι οι απευθείας διορισμοί συνιστούν κομματοκρατία. «Ο τέως Υπουργός Υγείας, αφού πρώτα μίλησε για αλλαγή του νόμου (Ν. 4238/2014), τελικά προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης στις 06/05/2015. Χαιρετίσαμε την επαναφορά του στη νομιμότητα. Ωστόσο, υπογραμμίσαμε ότι της έκδοσης προκήρυξης έπρεπε να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση καθορισμού των προσόντων, όπως προβλέπει ο νόμος. Προκήρυξη χωρίς σαφή και προκαθορισμένα θεσπισμένα προσόντα γεννά υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες και “μαγειρέματα”».

Το Ποτάμι ρωτά την ηγεσία του υπουργείου: Πόσα βιογραφικά κατατέθηκαν; Ποιος έκανε την διαλογή; Είναι το βιογραφικό του κ. Μπερσίμη το καλύτερο; Γιατί δεν δημοσιεύονται τα βιογραφικά των επικρατέστερων υποψηφίων; Ποιος είναι ο λόγος της αναβολής του διορισμού; Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact