ΚΑΙΡΟΣ

Που θα χτυπήσει η «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» και που «θα το στρώσει»

Χιόνια σε αρκετές περιοχές της Αττικής αλλά και των βορείων προαστίων αναμένεται να φέρει η νέα ψυχρή εισβολή που θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή, σύμφωνα και με τις προγνώσεις των ειδικών.

Το νέο ψύχος δεν θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο. Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και πρόκειται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Το φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) σημείωσε πως διατηρούνται οι βόρειοι άνεμοι με μπόλικο κρύο, ενώ δύο νέες διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και πάλι το τσουχτερό κρύο μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Σημείωσε πως θα σημειωθούν και νέες χιονοπτώσεις, αν και είναι νωρίς ακόμα για να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
– Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ) .

– Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με «σιγουριά» είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

– Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις – που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά – προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας.

– Αναλυτικά μετά τη 13:00Β η γενική πρόγνωση της #ΕΜΥ».

Γιαννόπουλος: «Έρχεται κρύο και παγεροί βοριάδες, από την Κυριακή»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο την Κυριακή θα πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία και στο κέντρο της Αθήνας από 16-17 βαθμούς που θα έχει έως και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 10-11 βαθμούς. Το κρύο θα κρατήσει και τη Δευτέρα. Στην Εύβοια θα έχει βροχές και λίγα χιόνια. Εύβοια και Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Κρήτη θα έχουν χειμωνιάτικο σκηνικό.

Μαρουσάκης: Έρχεται «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»

Την Κυριακή (28/1) νέο κύμα ψύχους με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα «εισβάλλει» από τα Βαλκάνια.

Το νέο ψύχος δεν θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο. Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και πρόκειται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Το φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τις περιοχές που θα επηρεαστούν να είναι οι ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Το ψυχρό κύμα θα ξεκινήσει με πιο ήπια χαρακτηριστικά το Σάββατο και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για το Σάββατο (27/1)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο και το Θερμα?κό η έντασή τους θα φτάσει και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Για την Κυριακή (28/1)

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Για τη Δευτέρα (29/1)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact