ΕΛΛΑΔΑ

Που θα πάνε οι Ελληνες τα Χριστούγεννα -Πενθήμερα ταξίδια στο εξωτερικό [πίνακας]

Κορυφαίος προορισμός για τους Ελληνες τα Χριστούγεννα αποτελεί και φέτος το Λονδίνο, ενώ οι κλασσικοί Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν την θέση τους στην αρχική 5άδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013.

Στη θέση τους ανέβηκαν η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη σύμφωνα με την Travelplanet24.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές

Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων σε σύγκριση με το 2013 εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και -3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371€ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142€.
Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους.

Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και 48% άνδρες.

Με Aegean ταξιδέυουν οι περισσότεροι

Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 40.8% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO  της Travelplanet24 δήλωσε «Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήρια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2.7%».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact