ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Κάναμε τα πάντα για την ειρηνική επίλυση της κρίσης» – ΗΠΑ: «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί ΣΗΜΕΡΑ στην Ουκρανία»

H Δύση εξακολουθεί να δημιουργεί τετελεσμένα μερικά μόνο χιλιόμετρα από ρωσικά εδάφη, διαγράφοντας μία και καλή την τάση για αποκλιμάκωση της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία σήμερα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία.

“Λέγαμε εδώ και πολύ καιρό ότι η ρωσική εισβολή μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή, για παράδειγμα, σήμερα. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί και γι’ αυτό συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε όλους τους πιθανούς διπλωματικούς διαύλους“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στο δίκτυο CNN.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, μερικά λεπτά μετά το επεισόδιο με τα ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στα ρωσικά σύνορα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκάλεσε εκτάκτως το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία συνεχίζει να επιδεινώνεται και η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στο Ντονμπάς».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν παρατήρησε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των ανθρώπων που ζουν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ξεκίνησε ουσιαστικά από τότε που σχηματίστηκαν αυτές οι δημοκρατίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact