ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν, Μακρόν, Άμπε και Λαγκάρντ στην Αγία Πετρούπολη

Ξεκινούν οι εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο, θα αποτελέσει ένα πεδίο συναντήσεων, συζητήσεων και επιχειρηματικού διαλόγου, που θα έχουν ως θέμα τις προοπτικές όχι μόνο της ρωσικής οικονομίας αλλά της διεθνούς οικονομίας.

Κύριο πρόσωπο του διεθνούς αυτού φόρουμ θα είναι αναμφίβολα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα έχει πληθώρα συναντήσεων με ηγέτες άλλων χωρών όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντζο Άμπε, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Βαν Τσισάν, και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Επίσης, όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ ο Πούτιν θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες, επικεφαλής διεθνών επενδυτικών ταμείων αλλά και με διευθυντές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, ότι όλες οι δραστηριότητες του διεθνούς αυτού φόρουμ θα περιστραφούν γύρω από το τρίπτυχο Πολιτικής-Οικονομίας-Ενημέρωσης.

«Κεντρική εκδήλωση του φόρουμ» η οποία θα επικεντρώσει το ενδιαφέρων των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα είναι όπως δήλωσε ο Ουσακόφ, η συνεδρίαση της ολομέλειας του διεθνούς φόρουμ, η οποία θα αρχίσει στις 25 Μαΐου στις 14.00, θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, και κυρίως θα διεξαχθεί σε μια ‘ζωντανή ατμόσφαιρα’ με τη συμμετοχή 3500 ατόμων. Εκτός από τον Πούτιν , στην συνεδρίαση της ολομέλειας του φόρουμ θα μιλήσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντζο Άμπε, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Βαν Τσισάν, και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι ομιλίες τους θα είναι γραμμένες, αλλά στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση» δήλωσε ο Ουσακόφ, επισημαίνοντας ότι φέτος συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διευθυντής του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg Τζόν Μικλετουέιτ , όπως και ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας οι πολιτικοί ηγέτες θα απαντούν στα ερωτήματα που θα θέτει ο συντονιστής της συζήτησης και οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα.

Ο Ουσακόφ , ανέφερε επίσης ότι κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ιάπωνα πρωθυπουργός Σέντζο Άμπε (οι βασικές ρωσο-ιαπωνικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν μετά την λήξη του φόρουμ στις 26 Μαΐου στην Μόσχα).

Στις 24 Μαΐου ο πρόεδρος Πούτιν θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, στις οποία θα εκπροσωπηθούν επενδυτικά ταμεία από 20 χώρες του κόσμου, ενώ όπως επεσήμανε ο Ουσακόφ «συνολικά έχουν προσκληθεί 40 διεθνείς επενδυτές , οι οποίοι διαχειρίζονται κεφάλαια της τάξεως των 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Στην ημερήσια διάταξη είναι και η συνάντηση που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος με τους προέδρους ή τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων ξένων εταιρειών, όπως των BP, Shell, Siemens, Huawei, Total, Toyota και άλλων. «Αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην ρωσική οικονομία που θα σχετίζονται με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας», πρόσθεσε ο Ουσακόφ.

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συμβούλου του Ρώσου προέδρου στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης αναμένεται να συμμετάσχουν 15.000 άτομα και θα εκπροσωπηθούν 1500 ρωσικές και ξένες επιχειρήσεις από 72 χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών θα είναι και πολυπληθείς αντιπροσωπείες επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο (περίπου 70 γαλλικές εταιρείες) και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό (περισσότερες από 100 ιαπωνικές εταιρείες).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact