ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι ΗΠΑ είναι ίσως η μοναδική υπερδύναμη, αλλά να μην μπερδεύεται στις υποθέσεις μας -Πώς περιέγραψε τον Τραμπ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανόν η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο, ενώ άλλαξε τη ρητορική του για τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ είναι μεγάλη δύναμη. Σήμερα είναι ίσως η μόνη υπερδύναμη. Το αποδεχόμαστε αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε, χωρίς όμως να αποφύγει τις αιχμές.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, σχολίασε «Ο κόσμος χρειάζεται τέτοια ισχυρά έθνη, όπως οι ΗΠΑ. Και εμείς τα χρειαζόμαστε. Αλλά δεν χρειαζόμαστε να αναμειγνύονται διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας καθοδηγούν πώς να ζούμε, εμποδίζοντας την Ευρώπη να χτίσει μία σχέση μαζί μας».

Οταν ρωτήθηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Πούτιν περιέγραψε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ως «επιδεικτικό» ή «γραφικό/γλαφυρό», χρησιμοποιώντας μία ρωσική λέξη που μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Βλέπετε, είναι όπως το είπα. Ο Τραμπ είναι ένα έντονο πρόσωπο. Δεν είναι; Δεν έκανα άλλον χαρακτηρισμό για εκείνο», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Αλλά αυτό το οποίο θα προσέξω εγώ περισσότερο και θα το καλωσορίσω είναι ότι δήλωσε πως είναι έτοιμος για πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό;», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και στην Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζοντας ότι δεν δούλεψε πολύ απευθείας μαζί της όταν υπήρξε υπουργός Εξωτερικών. «Πιθανόν να έχει τη δική της άποψη για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε, αλλά επαίνεσε τον Μπιλ Κλίντον, αναφέροντας ότι είχαν πολύ καλή σχέση οι δυο τους. «Μπορώ ακόμη και να πω ότι του είμαι ευγνώμων για αρκετές στιγμές, όταν έκανα την είσοδό μου στην παγκόσμια πολιτική. Μου έδειξε σημάδια προσοχής και σεβασμού, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και προς τη Ρωσία», πρόσθεσε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact