ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Οι Ρώσοι φεύγουν από την Ουχάν

Τη στήριξή της με κάθε τρόπο για την καταπολέμηση του κοροναϊού εκφράζει μέσω του προέδρου της η Ρωσία.

«Η Ρωσία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κοροναϊού και υπολογίζει να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατόν θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτόν» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του διαθέτει μια πολύ καλή σχολή επιδημιολόγων, γεγονός που το αποδεικνύει το ρωσικό παρασκεύασμα για την καταπολέμηση του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα.

«Το ότι εμείς πρώτοι δημιουργήσαμε το σκεύασμα κατά του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, το οποίο αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό, είναι αποτέλεσμα της δικής μας σχολής» υπογράμμισε.

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν την Ουχάν

Τα πρώτα λεωφορεία με Ρώσους πολίτες, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έφθασαν σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο «Τανχέ» της πόλης Ουχάν που είναι το διοικητικό κέντρο της επαρχίας Χουμπέι ( Κεντρική Κίνα), μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Πεκίνο επικαλούμενο Ρώσο πολίτη που αναχωρεί από την Ουχάν.

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο Αντρέι Ντενίσοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε , δήλωσε ότι η χώρα του έλαβε μερικά αιτήματα από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στην Ουχάν, οι οποίοι ζητούν να τους πάρουν από την πόλη.

«Πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, αλλά οι εταίροι μας που έφθαναν συχνά εδώ έπαιρναν με τα αεροπλάνα όσους έτυχε να βρουν και αναχωρούσαν», είπε ο Ντενίσοφ και προσέθεσε ότι «παρά πολλοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνονται σε εμάς, επειδή ίσως να τους ξέχασαν ή δεν τους υπολόγισαν».

Οι Ρώσοι πολίτες, που απομακρύνονται από την Κίνα, μπαίνουν σε καραντίνα στη Σιβηρία

Οι Ρώσοι πολίτες, όπως και οι πολίτες άλλων χωρών που απομακρύνονται από την Κίνα, θα εγκατασταθούν προσωρινά στην περιοχή της Τιουμέν, όπου θα παραμείνουν σε συνθήκες καραντίνας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

«Ως τόπος διαμονής των δικών μας πολιτών, όπως και πολιτών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ουκρανίας, στον οποίον θα βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας, έχει ορισθεί η περιοχή Τιουμέν ως η περιοχή που είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια τέτοια υποδοχή», ανέφερε η Γκόλικοβα.

Η ίδια είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ο τελικός κατάλογος των Ρώσων πολιτών που θα απομακρυνθούν από την Κίνα.

Τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρουν μαζί με τους Ρώσους πολίτες και πολίτες της Ευρασιατικής Ένωσης και της Ουκρανίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact