ΕΛΛΑΔΑ

“Πράσινο φως” για χαλάρωση των μέτρων

Το “πράσινο φως” για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, φαίνεται να ανάβει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Στη σημερινή συνεδρίασή τους, οι ειδικοί αναλύουν την επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, που δείχνουν μία σταδιακή αποκλιμάκωση.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ μείωση καταγράφει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των νέων εισαγωγών, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζονται, λόγω της πανδημίας.

Τα βελτιωμένα στοιχεία φαίνεται ότι επιτρέπουν στους ειδικούς να εισηγηθούν την άρση κι άλλων περιορισμών. Έτσι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έπειτα και από τη σχετική εισήγηση των επιστημόνων, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει, τα εξής:

-Επιστροφή των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Δηλαδή αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

-Ξεκινούν εκ νέου οι σχολικές εκδρομές, που είχαν σταματήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια

-Αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα, ενδεχομένως στο 50%

-Ξεκινούν ξανά τα συνέδρια δια ζώσης

-Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τα καρναβάλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να θέσουν βέτο στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων, επιτρέποντας να διεξαχθούν μόνο ορισμένες μικρές εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να γίνεται καλύτερος έλεγχος για το ποιοι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού. Έχουν εκφράσει, εξάλλου, πολλές φορές έως τώρα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μεγάλων παρελάσεων, που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που θα αποτελούσε πισωγύρισμα σε μία περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να σταθεροποιείται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact