ΚΟΣΜΟΣ

Πρέπει να κάνουμε το πάθος μας δουλειά;

Ένας ειδικός δίνει την απάντηση στο δίλημμα

Η Lindsay Gordon, μεγαλοστέλεχος παλιότερα της Google και αφεντικό σήμερα εταιρίας επαγγελματικού προσανατολισμού, ξέρει καλά τι σημαίνει να είσαι παθιασμένος με κάτι.

Αν τη ρωτήσεις όμως αν πρέπει να κάνεις το πάθος σου δουλειά, θα σου πει πιθανότατα «όχι». Γιατί μπορεί να παθιάζεσαι με τα γλυκά, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως μπορείς να γίνεις ζαχαροπλάστης.

Γιατί όμως; Αγαπάς τα γλυκά, είσαι καλός στη ζαχαροπλαστική, γιατί να μη μετατρέψεις λοιπόν το πάθος σε δουλειά; Για πολλούς και διάφορους λόγους, λέει και ξαναλέει.

Η Gordon τρέχει σήμερα τη συμβουλευτική φίρμα σε θέματα εργασίας και καριέρας A Life of Options, έχοντας περάσει από την Google ως διευθύντρια του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Κι έτσι έχει μεγάλη εμπειρία από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με ό,τι παθιάζονται στη ζωή.

Και στην ίδια αρέσει ιδιαιτέρως πολύ η ζαχαροπλαστική, τόσο πολύ που όλοι γύρω της τη συμβουλεύουν να τα παρατήσει όλα και να κάνει τα γλυκίσματα επάγγελμα. Όσο για κείνη, έκανε αυτό που συμβουλεύει και τους πελάτες της: γράφτηκε σε ένα πενθήμερο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στο Σαν Φρανσίσκο για να δει πώς είναι να ασχολείσαι όλη μέρα με το πάθος σου.

«Ποτέ μου δεν πέρασα πιο καλά στη ζωή μου», εξομολογείται στο προσωπικό της blog, αλλά στο τέλος του μαθήματος έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως δεν θα γινόταν ποτέ καλή αν ασχολούνταν επαγγελματικά με τα γλυκίσματα. Γιατί;

Γιατί συνειδητοποίησε πως αυτό που της άρεσε στο μάθημα ήταν η δυνατότητα να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά και οι συνεχείς προκλήσεις που ανοίγονταν μπροστά της. Πράγματα που δεν θα είχε δηλαδή αν ασχολούνταν καθημερινά με τα γλυκά, μετατρέποντας το πάθος της σε δουλειά και ρουτίνα τελικά.

Κι αυτό ακριβώς συμβουλεύει όλους, πως δεν πρέπει να ασχολούνται σε μόνιμη βάση με το πάθος μας, αν δεν το δοκιμάσουμε τουλάχιστον πρώτα σε μια ημι-μόνιμη βάση: «Αγαπώ να ενθαρρύνω τον κόσμο να το ελέγχει δοκιμάζοντάς το. Ποιος είναι ο λιγότερος τρόπος που μπορείς να τσεκάρεις κάτι που σε εξάπτει;».

Άλλο είναι λοιπόν να περνάς καλά με το χόμπι σου, που το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο της καθημερινότητας, και άλλο να κάνεις το χόμπι σου δουλειά, αποστερώντας του τελικά τα χαρακτηριστικά που σου δίνουν χαρά.

Με το δικό της τεστ, έχει πια τη δυνατότητα να λέει με αυτοπεποίθηση σε όσους την καλούν να ανοίξει ζαχαροπλαστείο: «Εκτιμώ που το πιστεύετε, αλλά να οι λόγοι που πιστεύω πως δεν θα μου ταίριαζε τώρα, με βάση όσα ξέρω»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact