ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ των πυλών η τιμωρία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Υπέρ της τροπολογίας 156 βουλευτές

Στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά τις ομάδες ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Εφεξής θα αφαιρούνται βαθμοί, από 5 έως 10, από τις ομάδες που υποπίπτουν σε βαρύτατα αδικήματα, ενώ δεν θα υποβιβάζονται.

Ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 156 και κατά 90 βουλευτές.

Από τη συζήτηση για την τροπολογία αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Κατόπιν τούτου, η ηγεσία της ΝΔ έθεσε αυστηρά θέμα κομματικής πειθαρχίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το κόμμα είναι υπεράνω του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ.

Υπό συνθήκες ονομαστικής ψηφοφορίας, καταγράφηκαν οι πολιτικές συμπεριφορές όλων των βουλευτών, κυρίως εκείνων της Β. Ελλάδας οι οποίοι κατ΄ ιδίαν δήλωναν το τελευταίο 24ωρο αντίθετοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και κυρίως αντίθετοι με τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που ο Αντώνης Σαμαράς δεν μετέχει σε ψηφοφορία. Απείχε από την προεδρική εκλογή λόγω αναχώρησής τους στις ΗΠΑ, έχοντας στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου υπέρ της κομματικής γραμμής, αλλά χωρίς να αναφέρει ούτε για τους τύπους το όνομα της υποψηφίου για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Εκτιμάται πως η νέα αυτή απουσία Σαμαρά συνιστά πολιτική κίνηση και συγκεκριμένη επιλογή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε. Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση. Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται. Γι αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact